Hirmagazin.eu
Életmód hírek

Csütörtöktől újra fizetni kell a parkolásért

Közel három hónapig lehetett ingyen parkolni országszerte.

A törvény alapján 2020. július 1. éjfélig nem kell fizetni a közterületi parkolásért – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda az Index érdeklődésére, miután több település és városrész is bizonytalan volt abban, hogy meddig érvényes a veszélyhelyzet alatt életbe léptetett ingyenes parkolás.

A kormány április 5-én alkotta meg és fogadta el azt a rendeletet, amely kimondta, nem kell várakozási díjat fizetni a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, továbbá az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért. Azzal indokolták a lépést, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása, és ez mivel ez nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a tömegközlekedési járatokon, fontos volt, hogy aki teheti, saját kocsival járjon.

Az ingyenes parkolás a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény elfogadásával, valamint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt jóváhagyásával maradt meg július 1-ig.

Orbán Balázs államtitkár egy válaszában a kellő felkészülési idő biztosításával indokolta, hogy miért tart tovább a díjmentes parkolás, mint a veszélyhelyzet.

Több kerület már elsejétől vissza akarta vezetni a fizetős parkolást, de végül úgy döntöttek, a 2-i indulás a biztos – mondta Horváth Csaba, Zugló polgármestere. A fővárosi önkormányzat csütörtöktől szedi a parkolási díjat, míg a XII. kerületben már szerdától fizetni kell, de

büntetni még nem fognak, csak figyelmeztetnek.

Nyíregyházán későn derült ki, hogy szerdán még nem kell fizetni a parkolásért. Úgy értelmezték, hogy fizető parkolás 2020. július 1. 0 órától lép újra életbe, dés miután kiderült a pontosabb információ, már nem volt lehetőség a rendszerek átállítására. Azonban szerdán még nem büntetnek senkit, hagynak időt az autósoknak – közölte a Szabolcsihírrel a helyi parkolókat üzemeltető NYÍRVV Nonprofit Kft.

Az ATV Híradójának nyilatkozó sofőrök azt mondták: örülnek annak, hogy visszaáll a régi rend.

Volt olyan autós, aki a közlekedési kultúra hiányára panaszkodott, szerinte a díjmentes parkolással járó szabadsággal sokan visszaéltek, ami tumultust és káoszt okozott. Egy másik autóvezető azt emelte ki, hogy így sokkal könnyebb lesz majd parkolóhelyet találni.

Nyitókép: Mohai Balázs
infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kiemelt hír! Meghalt egy érsebész a fővárosban, máris nagy bajban az akut betegek!

Géza

Az anyuka hármasikreknek adott életet. Meglátva őket az orvos, elmondta: 1:200 millióhoz az esélye ennek! – VIDEÓ

Mazsi

A Betyár-sereg nem nézte jó szemmel a pécsi melegfelvonulást – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------