Hirmagazin.eu
Főoldal » Csütörtökön jelenti be Orbán Viktor, mi lesz a kijárási korlátozás sorsa
Belföldi hírek

Csütörtökön jelenti be Orbán Viktor, mi lesz a kijárási korlátozás sorsa

Múlt pénteken azt mondta a miniszterelnök, hogy tudja, a húsvét miatt különösen fontos ez a döntés, a bejelentést akkor szerdára tervezték.

A Kossuth rádióban adott szokásos reggeli interjújában arról beszélt, hogy a döntésig még sok egyeztetés van hátra, többek között járványügyi szakemberekkel és rendőrökkel is. Kifejtette: tudja, hogy a kijárási korlátozás természetellenes, de “ha a kényszer rávisz, meg kell tenni.”

Kovács Zoltán most egy Facebook-videóban a Karácsony Gergellyel és Szita Károllyal megtartott kormányülés szünetében arról beszélt, hogy szerdán Orbán Viktor további egyeztetéseket folytat, majd következik az operatív törzs ülése csütörtök reggel, valamint járványügyi szakértőkkel is egyeztet, és csütörtök délután alakítja ki álláspontját és jelenti be azokat a lépéseket, amelyeket a vírus elleni védekezésben szükségesnek gondolnak.

A kormányülés utáni sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester azt az álláspontot képviselte, hogy még egy hónapig fenn kell tartani a jelenleg fennálló korlátozásokat. “Természetesen a végső döntés a kormányé” – tette hozzá.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke pedig úgy fogalmazott: a maga részéről elégségesnek tartaná a jelenlegi intézkedéseket, de a jó idő hatására lazulást lát az embereknél, akik megjelennek a köztereken és az üdülőkben. Véleménye szerint legalább a mostani kijárási korlátozásokat fenn kell tartani, de hozzátette, a szigorítás sem lenne elvetendő ötlet.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendkívüli veszélyhelyzet fenntartásával kapcsolatban kijelentete: “nem hetekről, hanem hónapokról beszélünk”.

A kijárási korlátozást Orbán Viktor március 27-én jelentette be a Kossuth rádióban, március 28-án vezették be, és jelenleg április 11-ig, nagyszombatig hatályos.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Tehetséges roma fiatalokat segít a debreceni református cigány szakkollégium (Olvasd el és osztd meg!)

Géza

Nézd meg itt újra a budapesti tűzijátékot! Videó + Fotók

Edit

Boross Péter keletebbre tenné az EU központját

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------