Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Csoportos zsarolás – több millió forintot követeltek a hallgatásért – videó

Zsarolás miatt indult büntetőeljárás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon négy személy ellen, akiket a rendőrök őrizetbe vettek és gyanúsítottként hallgattak ki. (2019. 03. 30., szo – 13:12, Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az eljárás adatai alapján a sértett 2019. március 27-én tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy 2019 márciusában egy magát hivatalos személynek kiadó férfi több alkalommal pénzt követelt tőle azzal az indokkal, hogy tudomása van az általa korábban elkövetett bűncselekményekről.

Az elkövető és a zsarolásban közreműködő három nő a sértettől összesen közel hétmillió forintot kényszerített ki.

A balatonfüredi nyomozók 2019. március 27-én a követelt pénzösszeg egy részének átadásakor egy veszprémi parkolóban fogtak el egy 22 éves pétfürdői férfit, valamint egy 19 éves nőt.

Társaikat, egy 48 éves vilonyai és egy 32 éves csajági nőt pedig aznap este otthonaikban igazoltatták a rendőrök.

A négy embert előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételüket követően zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták őket ki.

A nyomozók előterjesztéssel éltek letartóztatásuk indítványozására, aminek az illetékes bíróság 2019. március 29-én helyt adott.

police

Hasonló hírek

Halálra késeltek egy nőt Pápán

info

Pangea 2017 (+videók)

Géza

Díjazták a rajzokat (Olvasd el és nézd meg!)

Géza