Image default
Külföld

Csonka adatokat közöltek a bevándorlókról – Itt az új statisztika

forrás: DPA

Több mint 2 millió bevándorlót regisztrált Németország 2015-ben, közülük 860 ezren pedig már tovább is álltak – minden valószínűséggel Nagy-Britannia és Svédország felé. A korábbi, eddig ismert statisztikák csak a két szám különbségét, tehát az 1,14 milliós adatot közölték hivatalos eredményként.

Új, összetettebb adatokat közölt a németországi migrációs helyzetről a Német Statisztikai Hivatal – jelentette a Deutsche Presse-Agentur (DPA) német hírügynökség.

Csonka adatokat közöltek a bevándorlókról - Itt az új statisztika
MTI Fotó: Mohai Balázs

Az eddigi adatokat mindig úgy számolták ki, hogy levonták a továbbállókat a Németországban maradt bevándorlók számából, így jött ki például 2015-ben az 1,14 milliós statisztika is, amely eredetileg egy 2 milliós szám  volt, vagy 2014-ben a 600 ezres adat, amely a levonás előtt 1,3 millió volt.

A statisztikai hivatal kijelentette: a számok is bizonyítják, hogy évente 50 százalékkal növekszik a Németországba beáramló menekültek száma. Az egyik legnagyobb problémát viszont az jelenti, hogy a németektől más országokba továbbállók száma csupán 12 százalékkal növekedett. Németország az év végéig a legkedveltebb uniós ország volt a bevándorlók számára.

Angela Merkel német kancellár eddig vonakodott az egyoldalú döntések meghozatalától, új terve a határzárra és a befogadottak számának csökkentésére sem vonatkozik.

Ehelyett Törökországba tervezi visszaküldeni a bevándorlók ezreit – terveit Európa-szerte hatalmas felháborodás övezte.

 

Hasonló hírek

Riasztó jelentés: az iszlámnak lesz a legtöbb követője

Mazsi

Gyorshír: lelőtték a berlini terroristát

Mazsi

Donald Trump szándékos torzításokkal vádolja a Google-t

Mazsi