Főoldal > Hírek > Életmód > Egészség - betegség > Csökkentsd a vérnyomásod természetesen! Íme, a legjobb ötletek
Csökkentsd a vérnyomásod természetesen! Íme, a legjobb ötletek 3
Fotó: Pinterest

Csökkentsd a vérnyomásod természetesen! Íme, a legjobb ötletek

Hirdetés

A magas vér­nyo­más igazi csen­des gyil­kos. Hosszú ideig nem okoz tü­ne­te­ket, vi­szont je­len­tő­sen nö­veli a szív- és ér­rend­szeri be­teg­sé­gek koc­ká­za­tát. Sze­ren­csére jó né­hány ter­mé­sze­tes mód­szer lé­te­zik a vér­nyo­más csök­ken­té­sére. Meg­mu­tat­juk a leg­job­ba­kat.

Egyél joghurtot!

Csökkentsd a vérnyomásod természetesen! Íme, a legjobb ötletek

Fotó: Pinterest

Egy kutatás szerint azoknak, akik hosszú évekig fogyasztottak hetente kétszer zsírszegény, cukormentes joghurtot, 31 százalékkal kevesebb esélyük volt a magas vérnyomás kialakulására, mint azoknak, akik nem szerették a joghurtot. De vigyázz, az ízesített joghurtféleségekben rengeteg lehet a cukor, ami szintén növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Súlyzózz!

Csökkentsd a vérnyomásod természetesen! Íme, a legjobb ötletek 1

Fotó: Pinterest

Egy másik vizsgálat szerint a súlyzózás a nőknél 5 ponttal csökkenti a szisztolés vérnyomásértéket (a vérnyomás első száma) és 9 ponttal a diasztolés értéket (a második szám). Ráadásul ez a hatás még órákkal az edzés után is érvényesül. A legjobb, ha kardioedzést és súlyzós gyakorlatokat is tartalmaz az edzésprogramod.

Igyál bort vagy szőlőlevet!

Csökkentsd a vérnyomásod természetesen! Íme, a legjobb ötletek 2

Fotó: Pinterest

A vizsgálatok szerint a vörösbor vagy a vörös szőlőlé 5,8 ponttal csökkenti a szisztolés, és 2,3 ponttal a diasztolés értéket. Ez egyébként a szőlőlében található antioxidánsoknak köszönhető, vagyis minden olyan étel és ital segíthet, amelyben sok van ezekből a vegyületekből – például az is, ha elfogyasztasz egy adag málnát vagy áfonyát.

Menj a napra!

Csökkentsd a vérnyomásod természetesen! Íme, a legjobb ötletek 3

Fotó: Pinterest

Ha egy héten háromszor 15 percre szűrt fénynek teszed ki az arcodat, karodat és lábadat, akkor hozzájutsz a szükséges D-vitaminhoz, amitől csökkenhet a vérnyomásod. A D-vitamin ugyanis javítja az erek működését, és az ellazulásra való képességüket. Persze ne a déli órákban napozz, elég, ha kora reggel, vagy késő délután mész ki a fényre. A többi időszakban pedig használj fényvédőt!

Találkozz a barátaiddal!

Csökkentsd a vérnyomásod természetesen! Íme, a legjobb ötletek 4

Fotó: Pinterest

Egy 2010-es vizsgálat szerint a magány öt évig akár évi 3 ponttal is emelheti a szisztolés vérnyomásértéket. Vedd komolyan a társas kapcsolataidat!

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: