Image default
Belföldi hírek

Csökkentek a rezsitartozások

forrás: MTI

Három év alatt harmadával csökkentek a villany- és gázszámlatartozások, ami a rezsicsökkentésnek tudható be – közölte az Energiahivatal szóvivője. A díjak további megvágására azonban szerinte nincs lehetőség.

Az utóbbi három évben mind a földgáznál, mind a villanyáramnál 10-10 milliárd forinttal csökkentek a lakossági rezsitartozások, ami az összes tartozás csaknem egyharmadát jelenti mindkét esetben, ez pedig a rezsicsökkentésnek köszönhető – mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Scherer Zsolt kiemelte: a rezsicsökkentés csak az idén – az előrejelzések szerint – 268 milliárd forintot hagy a lakosság zsebében.

A főosztályvezető szerint azonban a kormánynak a gázárak területén a jelenlegi helyzetet, európai árszínvonalat nézve már nincs lehetősége a további rezsicsökkentésre.

Scherer Zsolt szólt arról is, hogy a hivatal és osztrák társintézménye megbízásából készült egy felmérés az európai uniós fővárosok földgáz- és villamosenergia-árairól. Az eredmények alapján októberben Budapest a második legolcsóbb uniós főváros volt a lakossági földgázárak szempontjából. Kiemelte, hogy vásárlóerő-paritáson számolva is a legolcsóbbak között van a magyarországi gázár, és a villany ára is a középmezőnyben van.

Hozzátette: a felmérést 2013 óta végzik el, és a rezsicsökkentést megelőzően a második legrosszabb helyezést érte el Budapest az energiaárak tekintetében, vagyis azóta jelentős előrelépés történt.

 

Hasonló hírek

Nem bízzák a véletlenre a taxisok az uberes sofőrök lebuktatását

Edit

A spanyol hatóságok körözték (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Csak a járási kormánytisztviselőkre vonatkozik az életpálymodell

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------