Hirmagazin.eu
Főoldal » Csökkent az ország vérkészlete – kell a vér!
Egészség - betegség

Csökkent az ország vérkészlete – kell a vér!

Csökkennek az ország vérkészletei, a véradók segítségét kérni az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt. A két szervezet nyereményakciót is indított, hogy ösztönözze a véradókat.

Ahhoz, hogy az ország vérellátása biztonságos legyen, napi szinten 1500-1800 véradónak kell jelentkeznie, ami év közben kivitelezhető, de nyáron sokkal nehezebb ezt a mennyiséget biztosítani. Június elejéhez képest csökkentek a készletek, ezért véradási kampányokkal próbálják megszólítani a véradókat, mert 5-10 százalékos csökkenés már kockázatos lenne – mondta Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese.

Nyári véradási stratégiák

A nyári időszakban rendezvényekre települnek ki az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai, ott vannak szinte minden fesztiválon, a Volt fesztivál különösen jól sikerült – tette hozzá Nagy Sándor. Ezenkívül kampányokat szerveznek, ahol próbálják mozgósítani a véradókat.

Az élet nyáron sem állhat meg! Adj vért! elnevezésű nyári véradókampányban nyereményekkel is motiválják a jelentkezőket, a vért adók közül minden héten nyertest sorsolnak.

További információk a veradas.hu oldalon.

Nyitókép: Pexels
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Még mindig kimutatható az ebola vírusa a skót nővér testében

info

Rosszabb a zikavírus, mint gondoltuk

info

Elképesztő gyorsasággal terjed a Zikavírus

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!