Hirmagazin.eu
Főoldal » Csökken a rovarok száma, és drasztikusan csökken a pókok száma a németországi erdőkben
Külföld

Csökken a rovarok száma, és drasztikusan csökken a pókok száma a németországi erdőkben

Kutatók szerint aggasztóan fogynak a rovarok németországi erdőkben

Ezért pedig az intenzív mezőgazdasági termelés a felelős, így a szakemberek paradigmaváltást sürgetnek a földhasználati szokásokban. Ezzel szeretnék megóvni a lepkék, bogarak és repülő rovarok természetes élőhelyét.

A kutatók 2700 különböző fajba tartozó több mint egymillió rovarfajra és külön pókfajokra vonatkozó adatokat gyűjtött be három németországi régió több száz füves területéről és erdőségéből 2008 és 2017 között.

Az eredmények jelentős csökkenést mutattak a fajok sokszínűségében és egyedszámában a füves területeken és az erdőkben egyaránt.

Több közelmúltbeli tanulmány is bizonyos rovarfajok, például a háziméh jelentős hanyatlásáról számolt be, különösen a fejlett gazdaságú országokban. Más rovarok ugyanakkor, úgy mint a házilégy és a csótány felemelkedőben vannak. A rovarok hanyatlásának általános okaként a mezőgazdasági termelést, a rovarirtó szerek használatát és a klímaváltozást jelölik meg a kutatók.

Több közelmúltbeli tanulmány is bizonyos rovarfajok, például a háziméh jelentős hanyatlásáról számolt be, különösen a fejlett gazdaságú országokban.

 

A legfrissebb vizsgálat azt sugalljam hogy egynéhány rovarfajt a kihalás veszélye fenyeget

A Müncheni Műszaki Egyetem munkatársa, Sebastian Seibold szerint a rovarok eltűnése létező probléma, és talán jóval szélesebb körű, mint azt korábban vélték, tekintve, hogy például az erdőségek rovarpopulációi is hanyatlanak. A kutató úgy gondolja, aggodalommal kell tekinteni arra a jelenségre, hogy a csökkenés nem csupán az intenzív termelésnek kitett területeket érinti, hanem a védetteket is. Ami azt jelenti, hogy azok a térségek, amelyekre a biológiai sokféleség őrzőiként tekintünk, valójában már nem képesek ellátni a feladatukat.

Ráadásul a rovarok megfogyatkozása jelentős hatással van az egész ökoszisztémára is. Mivel táplálékként szolgálnak sok madár, kétéltű, denevér és hüllő számára, továbbá központi szerepet játszanak a növények beporzásában.

todomanyplaza, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Orbán Viktor: Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a V4-eknek

Géza

Élvezte az életet a 20 éves öngyilkos merénylő!

Mazsi

Kim Dzsongun újabb rakétát lőtt ki

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------