Hirmagazin.eu
Főoldal » Csődgondnokság alá került az MSZP
Belföldi hírek

Csődgondnokság alá került az MSZP

Gyurcsány Ferenc sikeresen bedarálta egykori pártját, ugyanis a teljesen inkompetens társelnökök aligha tudnak majd ellenállni a volt kormányfő nyomásának.

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta az MSZP társelnökévé a párt online kongresszusa. A szocialista párt történetében először választott vezetőinek társelnököket, így az eddig súlytalan pártvezető, Tóth Bertalan, kapott egy olyan társat, aki kevésbé politikai teljesítményével, inkább sorozatos bakijaival és bohóckodásával hívta fel magára a közvélemény figyelmét.

Botrányok és bohóckodás a fő csapásirány

A Tóth vezette MSZP politikusai minősíthetetlen stílusban kezdtek el beszélni, gondolhatunk itt

Bangóné Borbély Ildikóra, aki azzal magyarázta a kormánypártok népszerűségét, hogy „sok a patkány Magyarországon”,

vagy Ujhelyi István EP-képviselő videójára, melyben magyarországi „patkánykormányzásról” értekezett, de példaként említhetjük a Korózs Lajos-féle álmentős videót is.

Tóth elnöksége alatt szipkázta el Gyurcsány a párt két polgármesterét Kiss Lászlót és Szaniszló Sándort is.

Tóth Bertalan azonban nemcsak pártja összetartásában és a botrányokat okozók felelősségre vonásában vallott kudarcot,

hanem ő maga is produkált olykor érdekes megmozdulásokat. Eszünkbe juthat, amikor arról beszélt, hogy az MSZP „nem három harmadot képviselne, hanem egy egészet”, vagy amikor 2019-ben szóról szóra ugyanazt a felszólalását mondta el a parlamentben, mint előtte két évvel.

Tóth társának, Kunhalmi Ágnesnek a neve visszavonhatatlanul összefonódott a „bohócpolitika” kifejezéssel.

Az MSZP oktatáspolitikusa hadilábon áll a helyesírással, ajtóknak rohan, szilveszteri kabarét csinál saját sajtótájékoztatójából és/vagy parlamenti felszólalásából, vagy éppen sajátos tánckoreográfiát mutat be a háttérben.


2014 óta ássa sírját az MSZP

A szocialista párt népszerűségcsökkenése megállíthatatlannak látszik, most megválasztott vezetése pedig láthatóan nincs a helyzet magaslatán. A különböző módszerekkel ellehetetlenített Mesterházy Attila végül nem indulhatott elnökjelöltként, így az MSZP önállóságának lehetősége is teljesen eltűnt.

Mesterházy Attila volt a szocialisták utolsó elnöke, aki szembement Gyurcsány Ferenc akaratával, és igyekezett megőrizni pártja önállóságát. Emlékezetes a 2014-es országgyűlési választás előtti összefogásvita, amikor

Mesterházy hónapokon keresztül tartotta magát az akkor még a parlamenti küszöb alatt lévő Gyurcsány-párt ostromával szemben.

A vita egyik emblematikus eseménye volt a 2013. október 23-i megemlékezés, amikor gyurcsányista tüntetők skandálásukkal megzavarták Mesterházy beszédét: ezért később Bajnai Gordon és Mesterházy is keményen elítélte a DK elnökét.

A volt miniszterelnök machinációi végül elvezettek odáig, hogy felkapaszkodhasson a baloldali összefogás listájára,

bár önálló frakciót akkor még nem tudott alapítani.

A 2014-es választási bukás után Mesterházy eltűnt az MSZP éléről, az őt követő Tóbiás József, majd Molnár Gyula nem tudott megoldást találni a folyamatos népszerűségcsökkenésre, miközben Gyurcsány pártja egyre erősödött. Mesterházy végül az idei tisztújításon indult volna az MSZP elnöki pozíciójáért, de a Tóth Bertalan-féle pártvezetés minden rendelkezésre álló eszközzel ellehetetlenítette a volt pártelnök indulását, így versenytárs híján Tóth és Kunhalmi lettek a párt vezetői.

Tóth Bertalan ismertsége és népszerűsége messze elmarad Mesterházyétól,

vezetése alatt pedig a szocialisták támogatottsága mélypontra süllyedt. A pártról csak a belső leszámolások és a következmények nélküli politikai botrányok kapcsán lehetett hallani, Tóth és Kunhalmi gyenge teljesítménye pedig alighanem megpecsételi az MSZP sorsát, legkésőbb a 2022-es választás alkalmával.

szerző: Tokaji Gergő Máté

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Megkondultak a harangok, gyászszünetet rendeltek el, a zászlókat félárbócra eresztették

Géza

Gyurcsány Ferenc Facebook bejegyzése: A centrális erőtér összeomlott.

Géza

Naptejet és esernyőt is vigyünk magunkkal szombaton!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------