Hirmagazin.eu
Főoldal » Csodababa született: Saját unokáját hozta világra az 55 éves nő
Életmód hírek

Csodababa született: Saját unokáját hozta világra az 55 éves nő

Az orvosok nem hitték, hogy sikerrel végződik az elképesztő terhesség és maga a szülés, de végül megtörtént a csoda!

Az Angliában élő Tracey Smith  egy ritka genetikai rendellenesség, az úgynevezett Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindróma (MRKH)következtében méh nélkül született. A jelenleg 32 éves nőnél még 15 éves korában diagnosztizálták a betegséget. Az orvosok akkor azt mondták a lánynak, hogy felejtse el, hogy valaha is anya lesz – írja a DailyMail.

“A korom ellenére teljesen lesokkolt, hogy soha nem lehet kisbabám. Megszakadt a szívem, amikor megértettem, mit is jelent ez.”

– mesélte Tracey, hogy milyen érzések kavarogtak benne a diagnózist követően.

A lány majdnem másfél évtizeden keresztül abban a tudatban élt, hogy fizikailag elképzelhetetlen számára a gyerekvállalás. Pár évvel ezelőtt párjával mégis arra az elhatározásra jutott, hogy a modern tudományos lehetőségeket kihasználva megpróbálkoznak a lehetetlennel.

A fiatal lány és férje ezért felkeresett egy lombikbébi klinikát, majd Tracey mesterségesen előállított petesejtjét megtermékenyítették párja hímivarsejtjével. Az embriót pedig Tracey 55 éves édesanyjának a méhébe ültették be. Így lényegében a nagyi saját unokáját hordta ki és hozta világra.

Csodababa született Saját unokáját hozta világra az 55 éves nő

A beavatkozás egyáltalán nem volt veszélytelen! A Tracey édesanyjának a korából fakadóan nagy volt ugyanis a vetélés valószínűsége. Az orvosok nem is hittek abban, hogy sikerrel járhat az eljárás. Csodával határos módon azonban nem valósult meg a pesszimista előrejelzés, és idén január 16-án a nagymama világra hozta makk egészséges unokáját, Evie Sian Emma Smith-t.

Nem féltem a szüléstől. Két gyereknek adtam korábban élet, ezért pontosan tudtam, mire számítsak. Sokan kérdezik, hogy miért vágtam bele ebbe a veszélyes procedúrába. Nos kizárólag a lányom miatt tettem mindent, akinek az volt az egyetlen álma, hogy végre anya lehessen.

– mesélte a büszke nagymama a sajtónak.

Csodababa született Saját unokáját hozta világra az 55 éves nő 1

A család boldogsága egyelőre nem teljes, ugyanis egy egy hosszú jogi procedúra vár rájuk, hogy a kis Emma-t hivatalosan is Tracey kislányaként ismerjék el. Az Egyesült Királyság törvényei ugyanis kimondják, hogy minden esetben az a gyerek édesanyja, aki életet adott neki.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Egy halottasházban egy meglepő anomáliát vett fel az éjjellátó kamera – VIDEÓ

Edit

A vasfüggöny szimbolikus átvágásának harmincadik évfordulójára emlékeztek

Géza

Névnapok január 9.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!