Image default
Bulvár

Csoda történt a halálra ítélt brit kisfiúval…

Meglepte az orvosokat, hogy a 23 hónapos Alfie tíz órával azután is életben van és segítség nélkül lélegzik, hogy lekapcsolták az őt életben tartó gépekről.

A kisfiú, akit halálra ítélt a brit bíróság. Kép: Magyar Idők

Ma délutánra újabb bírósági meghallgatást tűztek ki Alfie ügyében, miután a kisfiú a várakozásaikkal ellentétesen életben maradt. Kérdés, hogy ezután is kitartanak-e amellett, hogy nem engedik el Rómába a kisfiút.

Az orvosok hétfőn este kapcsolták le a gépeket, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította a szülők kérését a kezelés folytatására.

Míg az orvosok néhány percre becsülték a gyermek életben maradását a lélegeztetőgép lekapcsolása után, Alfie csodával határos módon több minttíz órán át mesterséges oxigénáramlás nélkül, magától lélegzett! Bár 10 órán át nem adtak neki oxigént az orvosok (így engedve, hogy agya tovább károsodjon), ma reggel ezt megtették, írja édesanyja.

Alfie „félig vegetatív” állapotban van egy degeneratív idegrendszeri betegség következtében, melyet nem sikerült azonosítani.

A gyermeket mesterségesen életben tartó gépeket az után kapcsolták le, hogy több bírósági döntés is kimondta, a további kezelések „értelmetlenek” lennének, mivel a gyermek agyát a betegség teljesen elpusztítaná.

A liverpooli Alder Hey Gyermekkórház orvosai szerint a gyermek szenvedéseinek meghosszabbítása embertelen lenne.

A 21 éves Evans és felesége, a 20 éves Kate James a kisfiút most a vatikáni Bambino Gesu gyermekkórházba szeretné vinni. Kezelőorvosai szerint ez „ellentétes a gyermek érdekeivel”, a brit bíróságok ezzel egyetértettek.

A szülők elnyerték a Vatikán és az olasz hatóságok támogatását, Rómában bejelentették, hogy Alfie megkaphatja az olasz állampolgárságot. A szülők remélik, így „azonnal” a Vatikánba vihetik a kisfiút.

A brit legfelsőbb bíróság pénteken elutasította a szülők panaszát. Hétfő este a szülőket támogató emberek be akartak hatolni a kórházba, a rendőrségnek kellett közbelépnie.

Az eset felkeltette Ferenc pápa figyelmét, aki egyik áprilisi vasárnapi miséjén imáját Alfie-ért mondta el, valamint mindazokért, akik súlyos betegségekben szenvednek. A katolikus egyházfő azért fohászkodott, hogy Alfie életben maradjon, mert mint mondta, „csak Isten döntheti el, kinek kell meghalnia”.

A liverpooli kórház, ahol Alfie-t kezelik, nem adott tájékoztatást a kisfiú állapotáról. Közleményük szerint „ez az általános és elfogadott eljárás minden páciensük esetében”.

A brit bíróság halálra ítélt egy csecsemőt

A szülők, Tom Evans és Kate James így a legfelsőbb bíróságon másodszor veszítik el a kórház intenzív osztályán agysérülése miatt élet-halál között lebegő babájuk életben tartásáért vívott harcukat. A bírák szerint egy kórháznak meg kell engedni, hogy azt tegyék, ami szerintük a beteg érdekét leginkább szolgálja.

Hasonló hírek

Kitálaltak Majkáék, kiderült, miért nem házasodtak még össze!

Mazsi

Sosem bocsájt meg volt férjének a magyar műsorvezető

Mazsi

Leleplező fotók! Így néz ki igazából Kim Kardashian feneke

Edit