Hirmagazin.eu
Főoldal » Csoda! 15 hónap után tért vissza a kómából Gábor
Életmód hírek

Csoda! 15 hónap után tért vissza a kómából Gábor

Budapest — Több mint egy év után Gábor felébredt a mély-kómából, ma pedig már blogot ír.

Lassan telnek a napok Alcsútdobozon, a Hársfalevél Ápolási Intézet kétágyas kórtermében. Ha Sebők Gábor (45) informatikus reggel kinyitja a szemét, két kisfia fotóját látja először. Felesége, Bellei Simona (45) mindennap meglátogatja, a legnehezebb pillanatokban is végtelen szeretettel és türelemmel ápolja őt. A hétvégéken pedig a fiúkat is magával hozza, akik ölelgetik, puszilgatják ágyban fekvő édesapjukat. Közben arról csacsognak, mi történt az oviban, az iskolában. Esténként telefonálnak neki és biztatják, gyógyuljon meg gyorsan, hogy hazajöhessen.

Sebők Gábor informatikus évekkel ezelőtt ki-emelkedő fizikai adottságokkal rendelkezett / Fotó: Virág Márton

– Épp tegnap volt öt éve, hogy Gábor a motorjával egy szemből elé kanyarodó autóval ütközött. A sisakja már a levegőben leesett a fejéről, a földre érkezve egy betonoszlopba ütötte a tarkóját – idézte fel Simona. – Válságos állapotban szállították kórházba. Az intenzív osztályon két hónapig küzdöttek érte, az orvosok kértek, készüljek fel a legrosszabbra. Egyikük azt mondta, ne is reménykedjek, hogy a férjem valaha magához tér. Dühösen azt feleltem, ezt hagyja abba, a reményt pedig bízza rám. Igazam lett, tizenöt hónap után Gábor felébredt a kómából – mondta az asszony.

Amikor az idejük engedi, Buda és Zalán az édesapjukkal vannak, s mindent megtesznek a gyógyulásáért / Fotó: Virág Márton

A baleset idején a házaspár kisebbik fia, Buda másfél éves volt. Zalán akkor múlt négy. Édesanyjuk a nagyobbnak annyit mondott, apa balesetet szenvedett, kórházban van, de hamarosan hazajön. – Fél év múlva Zalán váratlanul így szólt: anya, ugye apa meghalt? Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy másnap behozom őt az apjához – folytatta Simona.

Aztán megtörtént a csoda: egyik nap a férfi megmozdította az ujját, aztán a szemöldökével, majd fejbiccentéssel reagált felesége kérdéseire. Mivel gyomorszondát és gégekanült helyeztek be neki, egyelőre se enni, se beszélni nem tud. Gábor kollégái egy ábécétáblázatot készítettek neki, ő pedig az ujjával sorban rábökött a betűkre, amit a felesége szavakká, mondatokká olvasott össze. Így derült ki, hogy a férfi elméje tiszta, mindenre emlékszik.

Gábor nem tud beszélni. Felesége, Simona egy betűtábla segítségével kommunikál férjével / Fotó: Virág Márton

Gábor saját blogot ír, követőivel megosztja, honnan merít erőt a gyógyulásához. Ahhoz, hogy talpra állhasson, karácsony előtt a lábfejét megműtik, utána jöhet a rehabilitáció. – Soha egy pillanatra se gondoltam arra, hogy magára hagyom a férjemet. Amikor kilenc éve összeházasodtunk, komolyan gondoltam, hogy jóban-rosszban együtt maradunk. Tudom, fordított helyzetben ő is így tenne – mondta Simona.

cs Bár egy komoly műtét még vár Gáborra, Annus László csontkovács szerint képes lesz járni/ Fotó: Virág Márton

– Hetente tornáztatom, masszírozom Gábort, a bal oldala erősebb, a másik még nagyon gyenge – mondta a Blikknek Annus László (58) csontkovács-masszőr. – Ha megoperálják Gábort, végre talpra állhat, és újra megtanul járni. De képes lesz rá, tudom, hogy ő nagy küzdő, igazi harcos.

Elfogyott a pénzük

Segítségre van szükség Gábor felépüléséhez, Gábor gyógyítására családja már egy lakás árát költötte, de elfogyott a pénzük. Azok a jóérzésű emberek, akik segítenék a szerencsétlenül járt édesapa gyógykezelését, rehabilitációját, az alábbi számlaszámra utalhatnak pénzt: 11773126-08827517

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Virág Márton

Hasonló hírek

A gyalogosoké a Szabadság híd a hétvégén

Ne engedj több lufit szabadon a levegőbe! Szörnyű következménye van!

Edit

Teremtsünk hétköznapokon is meghitt pillanatokat

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------