Image default
Külföld

Csillagászati összegért kelt el a sétabot, mely megmentette a Titanic néhány utasát

A nyertes licitáló személye, aki végül 18 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett a történelem egy darabjáért, titok maradt.

A Titanic egyik túlélőjének világító sétabotja 62 500 dollárért (18,1 millió forint) kelt el egy Rhode Island-i árverésen, ahol a hajózás volt a téma – közölte a Guernsey’s aukciósház hétfőn.

NST History Trips@NSTHistory

On the night of 14 April 1912, RMS Titanic sank in the North Atlantic Ocean. For passenger Ella White, her light-up walking stick guided her lifeboat to safety. The cane is now up for sale. Here’s the fascinating story behind it 👉https://www.atlasobscura.com/articles/titanic-survivor-light-up-cane 

Kép megtekintése a Twitteren

Ella White egykori amerikai utas a botban lévő lámpa fényével adott vészjeleket a mentőcsónakból az 1912-ben történt hajószerencsétlenség után. A pénteken és szombaton a newporti nemzetközi hajórestaurátori iskolában tartott árverésen sokkal nagyobb összeget vártak a botért, akár 300-400 ezer dollárt is – mondta Arlan Ettinger, az aukciósház elnöke, aki a Titanic elsüllyedését túlélő dolgok közül ezt a botot tartotta az egyik legkülönlegesebbnek.

A győztes licitáló azt mondta, egy angol barátja nevében vett részt az árverésen. Walter Lord amerikai történész Titanic-könyve és a baleset utáni nyomozás szerint Ella White vállalta, hogy jelzéseket ad le a 8-as számú mentőcsónak nevében úgy, hogy világító sétabotjával integet.

A tárgyat a Williams család bocsátotta árverésre. Brad Williams azt mondta, nagymamája White unokahúga volt, aki az idős nő üzleti ügyeit intézte. Amikor White 85 évesen, 1942-ben meghalt, az unokahúg örökölte a botot, amelyet lányára hagyott, ő pedig Brad Williamsre.

Hasonló hírek

Sztrájkolnak az olasz orvosok

info

Kezdődik az embercsempészet elleni földközi-tengeri katonai művelet

Edit

Fenyegető videó: azonosították a terroristát

Edit