Hirmagazin.eu
Főoldal » Csepreghy szerint 9000 milliárd forint felett lehetnek az előző uniós időszak kifizetései
Gazdaság

Csepreghy szerint 9000 milliárd forint felett lehetnek az előző uniós időszak kifizetései

forrás: MTI

Várhatóan 9000 milliárd forint feletti összeget fognak kifizetni az előző, 2007-2013-as uniós pályázati ciklus nyerteseinek az év végéig – erről Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Az eredeti, 8200 milliárd forintos keretet meghaladó kifizetés úgy lehetséges, hogy a kormány a forrásvesztés megakadályozására az uniós keretet 10-15 százalékkal meghaladó támogatói döntéseket hozott – ismertette a helyettes államtitkár.

Hozzátette: a 8200 milliárd forintot meghaladó részt nem uniós forrásokból, hanem a költségvetésből fedezik.

A helyettes államtitkár közölte azt is, hogy az új pályázati ciklusban az a vállalkozó, amely egy teljes lezárt üzleti évvel és nullás adóigazolással rendelkezik, bankgarancia nélkül kaphatja meg azt a támogatást, ami korábban bankgaranciához volt kötve.

A pályázati bürokrácia csökkentéséről Csepreghy Nándor elmondta azt is: megszűnik a papíralapú ügyintézés, így a vállalkozó nem lesz a hivatali ügyfélfogadási időhöz kötve. A különböző adatbázisok összekapcsolásával 600-ról 300-ra csökkentették a pályázóktól elvárt adatmennyiséget, valamint a pályázati életciklus jelentősen, majdnem a harmadára csökken – sorolta. Az új pályázatoknál átlagosan 600 nap fog eltelni a kiírástól a pénzügyi zárásig, azonban egy egyszerűbb gépbeszerzéses pályázat akár pár hónap alatt is “át tud futni” – fejtette ki a helyettes államtitkár.

Hasonló hírek

Startol a mosógépcsere-program

Edit

Ekkora nyugdíjemelés lesz 2019. januártól

Mazsi

Így változik a csok: két gyermek után is jár kedvezményes hitel

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!