Hirmagazin.eu
Főoldal » Cseh felmérés: Orbán Viktor a 10 legjobb politikus között
Külföld

Cseh felmérés: Orbán Viktor a 10 legjobb politikus között

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyike annak a tíz külföldi politikusnak, illetve közéleti személyiségnek, akinek munkáját a legjobbnak értékeli a cseh közvélemény – derült ki abból a felmérésből, amelynek eredményét kedden hozta nyilvánosságra a prágai STEM közvélemény-kutató intézet.

Cseh felmérés: Orbán Viktor a 10 legjobb politikus között

A decemberben készített országos felmérés szerint a külföldi vezető személyiségek közül a csehek Ferenc pápa tevékenységét értékelik a legjobbnak, a katolikus egyházfőt Robert Fico szlovák és David Cameron brit miniszterelnök követi. A pápa munkáját a megkérdezettek 74, Ficoét 67, Cameronét pedig 65 százaléka értékelte pozitívan. Utánuk Barack Obama amerikai elnök, Francois Hollande francia államfő és Orbán Viktor magyar kormányfő következik a sorban, 55, 51, illetve 45 százalékos értékeléssel. Orbán Viktor a tízes listán megelőzte Vlagyimir Putyin orosz államfőt, Angela Merkel német kancellárt és Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét is.

Ami az egyes politikusok, illetve közéleti személyiségek tevékenységének negatív értékelését illeti, a megkérdezettek legkevésbé negatívan Ferenc pápa, David Cameron és Orbán Viktor tevékenységét értékelték. A pápa esetében ez az értékelés 16 százalékos, Cameron esetében pedig 17 százalékos volt, míg Orbán Viktor tevékenységét 22 százalék értékelte negatívan. Az amerikai elnök és a francia államfő jóval kedvezőtlenebb értékelést kapott.

Ez már nem az első olyan felmérés Csehországban, amely azt bizonyítja, hogy a magyar miniszterelnök munkáját az ottaniak rendkívül kedvezően ítélik meg. Múlt év novemberében a prágai SANEP elemző- és kutatóközpont kérdezte meg a cseheket arról, hogy szerintük melyik európai vezető kezeli a legjobban a migránsválságot és abban a felmérésben Orbán Viktor végzett az első helyen.

 

Hasonló hírek

Megint Ferenc Pápa: A gyilkosokat (gyilkos migránsokat) védi a katolikus egyházfő! Oszd meg

Géza

A konzervatívok győztek a horvátországi választásokon

Géza

Határvita robbant ki Olaszország és Franciaország között

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!