Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Csatatérré változott egy olasz város, egyre rosszabb a helyzet
Csatatérré változott egy olasz város, egyre rosszabb a helyzet
Fotó: Europress / Tiziana Fabi - AFP Fotó: AFP

Csatatérré változott egy olasz város, egyre rosszabb a helyzet

Hirdetés

Elszabadult a pokol Maceratában, miután a szélsőjobboldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel – és valószínűleg nem ez volt az utolsó zavargás az országban.

A migránsok elleni tüntetést a szélsőjobboldali Új Erő (Forza Nuova) párt szervezte, és bár a hatóságok betiltották, több tucatnyi fanatikus mégis az utcára vonult. A demonstráció apropóját a múlt heti lövöldözés adta: a 28 éves Luca Traini hat afrikai migránst sebezett meg, miután egy nigériai férfi meggyilkolt és feldarabolt egy 18 éves olasz lányt.

A szélsőjobboldaliak közül közel 40-en kezdtek tiltakozni, de ezzel együtt ellentüntetés is zajlott Maceratában. A Forza Nuovások megpróbáltak bejutni a város lezárt főterére, de a rendőrök megakadályozták ebben őket – és ezzel kirobbant a zavargás. A tüntetők megdobálták a rohamrendőröket, akik könnygázzal oszlatták a tömeget, és végül 12 embert letartóztattak.

Olaszországban március 4-én tartják a választásokat, amelynek egyik központi kérdése a migránsválság lesz. Több szélsőséges párt is megerősödött az utóbbi hónapokban, és a szakértők szerint valószínűsíthető, hogy a választások közeledtével megsokszorozódnak az eldurvuló tüntetések.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Tiziana Fabi – AFP

Fotó: AFP

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: