Hirmagazin.eu
Főoldal » Csalók élnek vissza a közműcég régi nevével: te ne dőlj be, kifosztanak!
Életmód hírek

Csalók élnek vissza a közműcég régi nevével: te ne dőlj be, kifosztanak!

Ismeretlen csalók az MVM Next (korábbi nevén NKM Energia) nevében – számla elkészülésére hivatkozva – félrevezető e-mailekkel vették célba a magyarországi internethasználók széles körét – írta honlapján a közműcég.

E-számla befizetése vagy személyes adatai megadása során mindig legyen elővigyázatos! – tanácsolják ügyfeleiknek. Célszerű figyelmesen elolvasni a kapott e-mailt, és ha az abban szereplő adatok nem pontosak, vagy a levél helyesírási hibákat tartalmaz, illetve ha magyartalan, online programmal fordított (például ékezet nélküli) mondatokat találunk benne, ne adjuk meg személyes vagy banki adatainkat! Ha olyan hivatkozást találunk a levélben, amelynek a nevében nem a megszokott cím szerepel, ne is kattintsunk rá!

Bizalmas adatokat (például jelszavakat, személyes adatokat, banki azonosítót) az MVM Next sem kér e-mailben.

A cég arra kéri ügyfeleit, ellenőrizzék, hogy a megszokott időszakban érkezett-e a számlaértesítés, és a számla összege megfelel-e a fogyasztás alapján vártnak. Az MVM minden esetben pdf-formátumban csatolja az e-számlát a számlaértesítő üzenethez. Mindig célszerű ellenőrizni, hogy a pdf-számla valóban a saját nevünkre, felhasználási helyünkre szól-e, és a megfelelő időszakra állították-e ki.

Gázszámla és villanyszámla esetén is az MVM Next online ügyfélszolgálat a feladó e-mailben megjelenített neve, bár ezt a csalók leutánozhatják. Fontos viszont a megjelenített e-mail cím mögötti tényleges e-mail-cím (amely egyes levelezőrendszerek a kurzor odaillesztésére jelenítenek meg), azaz az vagy a , mert ennek nehezebb a meghamisítása.

Az [email protected] és [email protected] 2021. január 1-jétől már nincs használatban, ezért ha ezekről a címekről érkezik látszólagos számlaértesítő, az minden bizonnyal adathalász-kísérlet

– hívják fel a figyelmet. Ugyancsak adathalász-kísérlet, ha olyan ügyfél kap számlát, aki nem az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. (korábban NKM Energia Zrt.) ügyfele. Az adathalász-eseményeket az [email protected] e-mail-címen át lehet jelezni a közműcég felé, akár ügyfele valaki a vállalatnak, akár nem.

Címlapkép: Getty Images

Hasonló hírek

Egy szegény férfi megkérte egy gazdag lány kezét, ami ezután történt mindenkinek tanulságos lehet

Mazsi

Ezt tedd, ha nem tudsz aludni a folyamatos agyalástól

Mazsi

10 éve halott édesapja szíve dobogott abban a férfiban, aki az oltárhoz kísérte Jenit

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!