Hirmagazin.eu
Főoldal » Csalódott Bécsben Timmermans
Külföld

Csalódott Bécsben Timmermans

Az Európai Bizottság (EB) első alelnöke csalódott azért, amiért Ausztria kilépett az ENSZ globális migrációs csomagja elfogadásának folyamatából.

Osztrák földön, Bregenz városában tartott sajtótájékoztatóján Timmermans úgy vélte, hogy a döntéshez belpolitikai megfontolások vezettek. Úgy fogalmazott, hogy a migrációs kérdésben „a világnak egyértelműségre van szüksége”. Mint hangsúlyozta: az emberiesség, a humánus hozzáállás fontos a migráció témakörében. Hozzátette: ezt azzal együtt is figyelembe kell venni, hogy Európának magától értetődően gondoskodnia kell külső határainak védelméről, és kitoloncolások is lesznek.

Elmondta, szerinte különösen Afrika jelent „hatalmas kihívást”, ugyanakkor fontos megérteni, hogy kizárólag a kontinenssel folytatott hosszú távú együttműködés hozhat eredményeket.

Azt is hangsúlyozta, hogy a migrációs probléma tartós rendezésénél nem csak az Európai Unió külső határainak védelméről van szó, hanem az Európán belüli szolidaritásról is. Amennyiben ez utóbbi megszűnne, a nemzeti határok visszaállításával elvesztenék a belső határellenőrzések nélküli schengeni övezetet – tette hozzá. Az EB első alelnöke ugyanakkor megállapította: „Ha valóban válsághelyzet áll elő, az uniós tagállamok is közelebb kerülnek egymáshoz”.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Lebukott az iszlám James Bond. Nyolc évre ítélték

Mazsi

Lecsapott Kínára a Lekima tájfun, tizenhárom ember meghalt, tizenhat ember eltűnt

Géza

Túlélték a bozóttüzeket a sárkányfenyők

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------