Hirmagazin.eu
Főoldal » Csalásért ítélték el Zalatnayt
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Csalásért ítélték el Zalatnayt

2015 03 19 073931
Forrás: MTI | 2015. 03. 18. 17:01:31

Folytatólagosan elkövetett csalás miatt nem jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte Zalatnay Saroltát szerdán a Budaörsi Járásbíróság.
A Budapest Környéki Törvényszék szóvivője, Koszta János közölte: a bíróság bizonyítottnak látta, hogy a vádlott több részletben összesen csaknem kétmillió forinttal károsította meg egyik ismerősét.

Zalatnay Sarolta tárgyalása

Az ítélet kiszabásánál a bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe, hogy hasonló cselekményért Zalatnay Saroltát korábban már elítélték, enyhítő körülménynek számított az idő múlása, valamint a vádlott kora. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2010 nyarán egy tévéműsor felvételén ismerkedett meg egy állatvédelmi alapítvány elnökével, és felajánlotta kapcsolatait.

A két nő többször találkozott, beszélgetéseik során Zalatnay Sarolta gyakran szóba hozta nehéz anyagi helyzetét, beszámolt például arról, hogy nem tudja fizetni kocsija törlesztőrészletét. Mivel kifejtette, hogy autó nélkül szinte lehetetlen segíteni az alapítványnak, a sértett felajánlotta az 500 ezres díjhátralék kifizetését azzal, hogy az énekesnő két-három héten belül visszafizeti a pénzt.

Október elején Zalatnay Sarolta telefonon ismét anyagi segítséget kért számláinak, valamint a korábbi, meg nem adott tartozásának rendezéséhez, majd egy vecsési parkolóban 400 ezer forintot vett át az alapítványi elnöktől. Ismét két-három hetet jelölt meg a teljes tartozás visszaadásának határidejéül. Azzal nyugtatta a sértettet, hogy kintlévőségeit addig kifizetik, a lánya pedig nagyobb összegű örökséghez jut, tehát lesz pénze.

December elején egy alapítványi fotózáson, majd a hónap közepén – a karácsony közelségére hivatkozva – Zalatnay Sarolta előbb 40 ezer forint ,,benzinpénzt”, majd egymillió forintot kért és kapott a sértettől azzal, hogy január 7-éig rendezi minden tartozását, de ez ismételten nem történt meg.

Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy az énekesnőnek nem állt szándékában megadni a pénzt, erre anyagi helyzete miatt reális lehetősége sem volt. Lánya örökségére pusztán azért hivatkozott, hogy a sértett bizalmát megnyerje, őt megtévessze.

Az elsőfokú bíróság döntése értelmében az énekesnőnek az ítélet jogerőre emelkedését követő 15 napon belül ki kell fizetnie 1,9 millió forintot a sértettnek.

Hasonló hírek

Lövések dördültek a baleset után, a rendőröknek kellett közbeavatkozni

Mazsi

Tegnap este, több embert gázoltak el a zebrán Budapesten, Zuglóban

Géza

Tábornokper: tizenhárom börtönbüntetés, négy felmentés

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------