Hirmagazin.eu
Főoldal » Családi Kulturális Fesztivál a Millenárison
Programinfó

Családi Kulturális Fesztivál a Millenárison

A Budapesti Demográfiai Fórum zárónapján, november 7-én egész napos ingyenes Családi Kulturális Fesztivál helyszíne lesz a Millenáris. Szombaton délelőtt fél tíztől este nyolc óráig színes családi programokkal várják a látogatókat. Fellép Szalóki Ági (képünkön) is.

Budapesti Demográfiai Fórum
A fesztivál központi helyszínén délelőtt 11 órakor néptáncosok és gólyalábasok közreműködésével avatják fel Magyarország családfáját. A megnyitón ünnepi beszédet mond Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család és ifjúságügyért felelős államtitkára, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Budapesti Demográfiai Fórum2
Szalóki Ági

Az Etnofolk színpadon a Tébláb gyermek néptáncegyüttes produkciója után Gryllus Vilmos, a Kolompos, valamint a HoldDalaNap Zenekar muzsikál. A Családi Színpadon a Magonc Együttes koncertjét Szalóki Ági, majd az Óbudai Népzene Iskola művésztanárainak és növendékeinek koncertje követi. A fesztivált az estébe hajlóan a Makám Együttes: Holdfényt vetettem című Weöres Sándor versfüzérekből álló lemezbemutató koncertje zárja.

A Teátrum Galériájában Böjte Csaba „A szeretet bölcsője” című könyvének fotókép kiállítását, valamint három neves grafikusművész, Rofusz Kinga, Szalma Edit és Szegedi Katalin Mesés képek című illusztrációit láthatják. A színházteremben a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár „Semmelweis Ikon” című tárlatát tekinthetik meg az érdeklődők. Szintén a Galéria biztosít helyszínt a bábszínházi és színházi előadásoknak, valamint a Ringató Meséknek.

A Baba Sziget a legkisebb gyermekeket játszóházzal és gyermekmegőrzővel várja, továbbá itt kap helyet a Mesezengő, a Ringató, Korzenszky Klára produkciója, valamint a Tekergő Táncház is.

A Családi Beszélgető Sziget programját délelőtt fél tíztől Pál Feri atya előadása nyitja. Őt követi Szuromi-Kovács Ágnes, aki Mindennapi kötéltáncosok című könyvét mutatja be. Bemutatkozik a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Céljuk az élet és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációért érzett felelősség erősítése, továbbá a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata. Őket követi a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének bemutatkozása.

A szervezet célja a családbarát szemlélet kárpát-medencei és nemzetközi terjesztése, valamint a térségben működő családszervezetek, illetve az érdekeiket képviselő civil kezdeményezések együttműködésének megszervezése. A szervezet tevékenységével erősíti a Kárpát-medencei magyarság nemzeti önazonosságának és összetartozásának tudatát, valamint segítséget nyújt a magyar nyelv használatának határokon túli fennmaradásában. A délután folyamán R. Fonyó Barbara mesél a nagycsaládosságról egy fiatal ötgyermekes anyuka szemüvegén keresztül. A „beszélgetős” programokat Smudla Szilvia „A család, ami a gyermeket körülveszi” című előadásra zárja.
A családi programok egész nap folyamatosan várják a látogatókat a zárt helyszínek mellett a Park területén is. Lesz Míves Műhely, Mesterségem címere kalandjáték és Zsonglőr Tanoda is. Kitelepül a Magyar Posta Mesepostája és a Duna TV helyszínén lehetőség nyílik portréfotózásra is. A Márton napi kézműves és gasztronómiai vásárban kézműves ínyencségek, Márton napjához kötődő borkóstoló és ludas ételek valamint kézműves portékák vására várja a látogatókat. A Komédiás Utcában gólyalábasok, a kecskeméti Tintaló Cirkusz produkciója és még számos interaktív játék szórakoztatja a publikumot, emellett a szerencsés gyerekek személyesen megismerkedhetnek Dörmögő Dömötörrel és Garfielddel is.

Bővebb információ:
www.bdffamiliesinthefocus.hu és https://www.facebook.com/SzazadokOroksege/

Sajtóinformáció:
Hámori Viktória; [email protected]; +3620/944 0023

Az eseményt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a FESTUM Rendezvényszalon Kft. szervezi.

Részletes program:

ETNOFOLK SZÍNPAD – Teátrum színházterem
09.30 TÉBLÁB GYERMEKNÉPTÁNCEGYÜTTES
11.00 MEGNYITÓ: MAGYARORSZÁG CSALÁDFÁJA
Ünnepi beszédet mond: Novák Katalin – család-és ifjúságügyért felelős államtitkár, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár
Közreműködnek: Óbudai Népzene Iskola, Tébláb Gyermek Néptáncegyüttes,
Garabonciás Gólyalábas Utcaszínház, Zugmann Zoltán
13.00 GRYLLUS VILMOS
16.30 KOLOMPOS
18.00 HoldDalaNap Zenekar

CSALÁDI SZÍNPAD – Teátrum színházterem
10.30 Magonc Együttes
12.00 SZALÓKI ÁGI
15.00 ÓBUDAI NÉPZENE ISKOLA
19.30 MAKÁM

MESEFORGÓ SZÍNPAD – Teátrum Galéria
10.00 Ládafia Bábszínház
14.00 Berbencés Vándorszín
17.00 RINGATÓ – MESÉK

KIÁLLÍTÁSOK – Teátrum Galéria
Fotó képek Böjte Csaba: A szeretet bölcsője c. könyvének nyomán
A fotókat készítette: Váradi Levente
Szegedi Katalin, Szalma Edit és Rofusz Kinga grafikus művészek kiállítása
„Semmelweis Ikon” – kiállítás Semmelweis Ignác életpályájáról és jelentőségéről
A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár kiállítása.
BABA SZIGET – Teátrum Hajó – 9.30 – 18.00
BabaJátszóHáz és Gyermekmegőrző
10.00 MESEZENGŐ
11.00 RINGATÓ
15.00 KORZENSZKY KLÁRA
16.00 TEKERGŐ TÁNCHÁZ

CSALÁDI BESZÉLGETŐ SZIGET – Teátrum Hajó – 9.30 – 17.00
09.30 Pál Feri atya
11.30 Szuromi-Kovács Ágnes
12.30 Borsos-Szabó Ágnes
13.30 Pataki János és Dr. Szabó Endre
14.00 R. Fonyó Barbara
15.00 Smudla Szilvia

KOMÉDIÁS UTCA
Bab Társulat – Tintaló cirkusz – Csúzlizda

EGÉSZ NAPOS CSALÁDI PROGRAMOK – 9. 30 – 19.00 Teátrum színházterem – Galéria – Hajó – Park

Míves Műhely – Zsonglőr Tanoda – Családi fotó kalendárium – Meseposta – Duna TV Portréfotózás – Dörmögő Dömötör és Garfield óriásfigurák – Tündérlugas – Mesterségem címere – KÉPMÁS és a „Kedves Nagyi” pályázat – Márton napi kézműves és gasztronómiai vásár a Parkban – Magyar Családi Ízportál, mesterség bemutató, kézműves portékák.

 

Forrás:  mixonline

Hasonló hírek

Kerámiakiállítás nyílik pénteken Pécsett

info

Páva-matinét tartanak a Müpában

info

A PASO legendákkal lép fel a Parkban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!