Hirmagazin.eu
Főoldal » Családi házban laksz? Így korszerűsítheted félpénzen!
Gazdaság

Családi házban laksz? Így korszerűsítheted félpénzen!

2,5 mil­lió fo­rint pá­lyáz­ható csa­ládi házak kor­sze­rű­sí­té­sére az Ott­hon Me­lege Prog­ram ke­re­té­ben. A tíz évnél idő­sebb épü­le­tek ener­ge­ti­kai meg­újí­tá­sára ad­ható csak tá­mo­ga­tás, és a ter­ve­zett be­ru­há­zás költ­sé­gé­nek 40-55 szá­za­lé­kát lehet ebből fi­zetni.

A program azokra az 1996 előtt épült családi házakra vonatkozik, amelyek 135 négyzetméternél kisebbek.

Külső homlokzati hőszigetelésre és nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszer korszerűsítésére vagy cseréjére, illetve megújuló energetikai berendezésekre, napelemekre, napkollektorokra lehet támogatást kapni

– ismertette sajtótájékoztatóján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, Szabó Zsolt.

Erre a célra első körben 5 milliárd forintot szán a kormány, amelyet a következő időszakban kétszer 5 milliárd forinttal emelhetnek az igényektől függően.

Egy pályázó maximum 2,5 millió forint támogatást nyerhet el. Ehhez még hozzá kell tennie ugyanennyi önrészt egy 5 millió forintos költségvetésű beruházásnál.

Négy kategória lesz:

a beruházási költség 40 százalékára jogosult, aki egy elemet vállal, 55 százalékot kaphat, aki három elemre, szigetelésre, fűtéskorszerűsítésre és megújuló energetikai fejlesztésre is vállalkozik.

Július első hetében régiónként, külön forráskerettel jelenik meg a pályázat, a jelentkezéseket online feltöltés után bírálják el, és az arányosan elérhető CO2 megtakarítás figyelembevételével rangsorolják.

Érdemes a pályázati útmutatót megtekinteni, s az alapján készülni a programra, mert a keretösszeg alighanem gyorsan elfogy.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Több mint egymilliárd forint az Országos Atomenergia Hivatalnak

info

A Csabagyöngye szedésével megkezdődött a szüret

Géza

Ezek a decemberi bejelentkezési, változásbejelentési kötelezettségek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------