Image default
Külföld

Családi házat ért rakétatámadás Szaúd-Arábiában

Forrás: hirado

Szaúd-Arábia jemeni határvidékén meghalt egy 11 éves gyermek, a család többi tagja pedig megsebesült egy rakétatámadásban, amelyet a szomszédos országból indítottak – közölte hétfőn a szaúdi polgári védelem.

Családi házat ért rakétatámadás Szaúd-Arábiában

Fotó: illusztráció
Ali ben Omer as-Sahrani szóvivő, akit az SPA hivatalos állami hírügynökség idézett, elmondta, hogy az eset a sivatagi királyság déli részén található Nadzsrán tartományban történt, ahol egy házat ért találat vasárnap este.

A támadásban egy gyermek azonnal életét vesztette, a család további kilenc tagját pedig kórházba kellett vinni.

Azóta, hogy Szaúd-Arábia arab szövetségeseivel együtt tavaly márciusban légi hadműveletet indított az Abed Rabbó Manszúr Hádi nemzetközileg elismert jemeni elnök ellen harcoló síita húszi lázadók visszaszorítására, több mint 90 civil és katona vesztette életét a sivatagi királyság jemeni határvidékén a konfliktus átgyűrűzése miatt.

Vasárnap a libanoni pánarab al-Majadín televíziós csatorna arról számolt be, hogy az Irán támogatását élvező húszik rakétatámadásában több mint kétszáz szudáni katona halt meg a Rijád vezette katonai koalíciónak a dél-jemeni Lahidzs tartományban található támaszpontján.

Az afrikai katonák az arab szövetség kötelékében szolgáltak, vagyis a jemeni kormánypári erőket támogatták, amelyek már tíz hónapja próbálják visszaszerezni az irányítást az ország felett.

Az ENSZ adatai szerint a konfliktusnak már mintegy 6 ezer halálos áldozata van, közülük nagyjából 3 ezren civilek voltak

Hasonló hírek

Folytatódik a harc: újra egymásnak esett London és Brüsszel a Brexit miatt

Mazsi

Csúcsot dönthet idén a német export

info

Kitiltották a menekült férfiakat egy német fürdőből

Edit