Hirmagazin.eu
Főoldal » Családbarát költségvetés lesz a jövő évi büdzsé
Gazdaság

Családbarát költségvetés lesz a jövő évi büdzsé

Összesen 1900 milliárd forint jut a gyermeket nevelő családok támogatására, GDP arányosan Európában ez az egyik legjobb adat. 2018-ban tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye, marad az elsőházasok kedvezménye, az ingyenes közétkeztetés és a tankönyvellátás, valamint az élelmiszer ÁFA csökkentése is nagy segítség a családoknak.

Évről évre emelkedik a kétgyermekes családok adókedvezménye. Sőt, a 2018-as költségvetési terv szerint tovább nő, a jelenlegi 30 ezer forintról 35 ezer forintra. Ez mintegy 350 ezer családnak jelenthet évente 420 ezer forint plusz pénzt. A tervek szerint több pénz jut a jövő évi költségvetésben a bölcsődei ellátásra is. Az idei másfélszeresét fordítják erre a célra, vagyis összesen csaknem 37 milliárd forintot.

Emellett folytatódik az ingyenes gyermekétkeztetési program, amit a tervek szerint jövőre 5 milliárd forinttal növel a kormány. Ez azt jelenti, hogy 2010 óta csaknem a háromszorosára, mintegy 80 milliárd forintra emelkedik a keret. És további 7 milliárd forint jut a szünidei gyermekétkeztetésre is.

Jövőre már minden általános iskolás, illetve a gimnáziumok és a szakközépiskolák első évfolyamos tanulói is ingyen tankönyvekből tanulhatnak. Ez összesen egymillió gyermek szüleinek jelent majd könnyebbséget. A családok kasszáját kíméli majd az is, hogy a fiatalok ingyen szerezhetik meg első nyelvvizsgájukat, amivel 34 500 forintot tudnak spórolni. 2018-tól pedig az elsőházasok havi 5 ezer forintos kedvezménye akkor is két évig jár majd, ha közben megszületik a család első gyermeke.

Újdonság az is, hogy a külföldön születő, magyar állampolgárságú gyermekek szülei – függetlenül attól, hol élnek – ugyanúgy megkapják az egyszeri, 64 ezer forintos anyasági támogatást, mintha Magyarországon laknának. Az emberi erőforrások minisztere családbarátnak nevezte a 2018-as büdzsét. Balog Zoltán azt mondta: ahogy 2010 óta minden évben, így jövőre is több jut a családok támogatására, amivel a kormány azt szeretné üzenni, hogy Magyarországon érdemes gyermeket vállalni, nevelni.

A gyeremeket vállaló és nevelő családok támogatására jövőre mintegy 1900 milliárd forintot fordítunk. Ez 140 milliárd forinttal több mint az előző évi, 2010-hez képest pedig közel kétszer akkor ez az összeg – emelte ki Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter.

M1

Hasonló hírek

Több mint 500 millió forint támogatást kap a fűszerpaprika ágazat

Géza

4,1 százalékkal nőttek a keresetek az első negyedévben

info

Van lehetőség az adócsökkentésre

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------