Hirmagazin.eu
Főoldal » Csak halált okozó testi sértés bűntette: Börtönnél brutálisan megverte áldozatát a nő, és segítségnyújtás nélkül távozott! Oszd meg!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Csak halált okozó testi sértés bűntette: Börtönnél brutálisan megverte áldozatát a nő, és segítségnyújtás nélkül távozott! Oszd meg!

A Legfelsőbb Bíróság számos állásfoglalása arról szól, hogy amennyiben az elkövető kívánja a sértett halálát, az adott esetben, a halált okozó testi sértés bűntettét, emberölés minősített esetének kell tekinteni. Jelen esetben, az idős áldozatot a fiatal nő brutálisan megverte, majd mindennemű segítségnyújtás és annak széndéka nélkül, távozott a helyszínről!

E tekintetben hibás a halált okozó testi sértés bűntette büntetőjogi minősítés megállapítása a Fővárosi Főügyészség részéről, hiszen feltehető, hogy az elkövető azzal, hogy a helyszínről távozott, az idős ember halálát kívánta!

Vádat emeltek egy budapesti nő ellen, aki megütött egy börtönnél, a nyílt utcán egy idős embert. A nyomozás szerint azért, mert az szóvá tette hangos kiabálását; a 75 éves férfi később belehalt sérüléseibe – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel

A közlemény szerint a 32 éves nő 2017. szeptember 11-én délután a Budapesti Fegyház és Börtön X. kerületi, Maglódi úti egyik objektumához ment, hogy az ott jogerős büntetését töltő volt élettársával kapcsolatba lépjen.

Ezt leginkább a hangjával próbálta elérni, hiszen a vádlott a járdáról kiabált be élettársának a bv-intézetbe, amikor a közelben lakó és éppen arra járó sértett rászólt, hogy hagyja abba a hangoskodást.

A nő először trágár szavakkal szidalmazni kezdte az idős férfit, majd odalépett hozzá és többször arcon, fejen ütötte. A sértett a bántalmazás következtében a földre esett, a fejét beütötte az aszfaltba és elvesztette az eszméletét.

Miután a férfi a földre került, a vádlott, segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. Ugyan gyorsan kórházba vitték a férfit, de a szakszerű orvosi ellátás ellenére a bántalmazás következtében elszenvedett súlyos fejsérülései miatt pár nappal később meghalt.

Hibás a büntetőjogi minősítés

A Fővárosi Főügyészség a nő ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, e bűncselekmény büntetési tételének felső határa – a nő többszörösen büntetett előéletére is figyelemmel – 12 év szabadságvesztés.

Alapcikk: MTI

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Életfogytiglanra ítélték a Teréz körúti robbantót

Géza

Segítségnyújtást elmulasztó (cserbenhagyó) sofőrt keresnek rendőreink!

Géza

Nemzetközi elfogatóparancs alapján került rendőrkézre (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------