Főoldal » Csak álltak és nézték a haláltusát: tóba fulladt a horgász Kőszegen
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Csak álltak és nézték a haláltusát: tóba fulladt a horgász Kőszegen

Senki sem segített a fuldokló Gábornak, szerelme a partról nézte végig, ahogy a fáradtságtól megdermed, majd elnyelte a tó vize.

Horgásztóba fulladt hétfőn egy fiatal férfi Kőszegen. A parton állók nem segítettek Gáboron, szerelme hiába kért segítséget.

Horgászni ment a 31 éves V. Gábor és szerelme, Nikolett Kőszegen hétfőn délután, a fiatal férfi nagyon szerette a pecázást.

Egy etetőrakétának nevezett eszköz azonban véget vetett életének. Az ugyanis berepült a tó közepére. Bár a tóban tilos fürdeni, Gábor mégis beúszott az etetőért, ekkor történt meg a bajírja a Blikk.

“Torkom szakadtából üvöltöttem, hogy segítsenek neki, de senki nem mozdult, mindenki csak nézte, végül egy kutyát sétáltató fiatal és én hívtuk a mentőket – mondta a férfi összetört szerelme. A lány szerint Gábor nem ivott, nem drogozott, sőt úszni is kiválóan tudott.

“Tudott úszni, de sajnos sokat dolgozott az elmúlt időszakban, betegeskedett is. Sajnos a kimerült teste nem bírta a hideg vizet, és a bent maradó etetőrakétával már nem tudott a partra úszni” – tette hozzá a lány.

A mentőegységek nagy erőkkel kezdték keresni a ­fiatal horgászt, fél órán belül a nyomára is bukkantak. Egy szemtanú szerint végül sekély vízben találtak rá a horgász élettelen testére.

A férfit rengetegen gyászolják, a barátai szerint Gábor imádta a horgászatot, ami az élete része volt, évek óta élt-halt ezért a sportért, így csak egy szörnyű, véletlen baleset okozhatta a tragédiát.

Az elmúlt hetekben számtalan tragédia történt a vízpartok mentén, ami miatt az Országos Vízimentő Szolgálat elnöke már egy kétségbeesett közleményt is közzétett.

Felhevült testtel soha ne menjen azonnal a vízbe, csak ha már lehűtötte magát – hívják fel a figyelmet a hatóságok. A hirtelen hideg víz ilyenkor izomgörcsöt, legrosszabb esetben szívleállást okozhat.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Illegális migránsok: 3 helyszín, 14 migráns! Hiába jöttek, ahogy jöttek, mentek is! Oszd meg!

Géza

Most érkezett! Nőtt a budapesti tömegbaleset áldozatainak száma!

Edit

Rettenetes: rakodógép nyomott agyon egy 53 éves nőt Ajkán

Mazsi