Hirmagazin.eu
Főoldal » Csak akkor terjeszkedhet az e-roller hálózat, ha eldöntik milyen járműnek számít
Életmód hírek

Csak akkor terjeszkedhet az e-roller hálózat, ha eldöntik milyen járműnek számít

Az elektromos rollerek szabályozásának rendezéséig nem kezd eszközparkjának bővítésébe az elektromos rollerek kölcsönzésével foglalkozó Lime.

Jelenleg is zajlanak az egyeztetések a KRESZ-módosításról, amely az e-rollerek használatát is érinti. Révész Máriusz kormánybiztos bízik abban, hogy 2020 végére elfogadásra kész javaslatcsomag áll össze.

Lime roller (Fotó: Lime Hungary Press Office)

Két hónap próbaüzem után júliustól elérhető Budapesten az első közösségi rollermegosztó szolgáltatás. A cég a napokban tette közzé működésének első féléves eredményeit, amely minden várakozást felülmúlt.

„A számok alapján azt látjuk, hogy fantasztikus hat hónap van mögöttük, ami régiós szinten is kiemelkedő” – fogalmazott Tóth Tamás, a cég magyarországi képviselője a hirado.hu-nak. A számok is azt mutatják, hogy a magyar felhasználók nagyon aktívak, és nagyon sok megkeresés érkezik a kiszolgálási terület bővítésére.

Július óta összesen 1,3 millió kilométert tettek meg a felhasználók. Az átlagos menetidő a kezdeti 16 percről tíz percre csökkent. A külföldi felhasználók aránya 18 százalékos volt, vagyis döntően helyiek használták a szolgáltatás.

Népszerű a szolgáltatás

A cég adatai alapján, összhangban a nemzetközi trendekkel a felhasználók többsége a közösségi közlekedés kiegészítéseként tekint a szolgáltatásra, az indulási és érkezési pontok a tömegközlekedési csomópontok közelébe esnek. A rollerek száma nem változott a szolgáltatás életbe lépése óta, és időjárástól függően mintegy 300–330 roller van az utcán, viszont egyre több helyen találkozhatunk velük.

Tóth Tamás elmondta, hogy rugalmasan alkalmazkodnak az igényekhez, a hétköznapi és hétvégi felhasználási szokásokhoz. Példaként hozta fel, hogy hétközben megnövelik az Infopark vagy a lágymányosi egyetemi campus környékén elérhető rollerek számát.

„Budapesten már az első naptól nyereségesen működik a cég, és hosszú távon vidéki városokban is terjeszkednének” – mondta Tóth Tamás.

Lehetséges célpontként a Balatont jelölte meg.

Hozzátette, személyes vágya, hogy Balatonfüred és Tihany között is elérhető legyen a szolgáltatás, kihasználva a balatoni bicikliút előnyeit. A vidéki egyetemi városokból is sok megkeresés érkezik a céghez. A terjeszkedéssel és a járműpark bővítésével azonban addig várnak, amíg nem rendeződik az e-rollerek szabályozása.

Bizonytalan a jogi helyzet

A jelenleg érvényben lévő KRESZ szerint az elektromos rollerek nem közlekedési járművek, a gyalogosokra vonatkozó szabályokat kell figyelembe venni használatukkor. Felmerült, hogy segédmotoros kerékpároknak minősítsék az elektromos rollereket, de a cég képviselője bízik abban, hogy a szabályozás nem ebbe az irányba mozdul el.

Tóth Tamás szerint kimondottan veszélyes kitenni a közúti forgalomba az elektromos rollereket. „Már csak azért sem minősülhet segédmotoros kerékpárnak az e-roller, mert két kereke van, önegyensúlyozó és nincs ülés rajta.”

Az átminősítés azt jelentené, hogy jogosítványhoz, bukósisakhoz kötnék a használatát.

Egy korábbi interjúban a cég magyarországi képviselője arról beszélt, hogy nem vállalják a jogi felelősséget, ha a fenti okok miatt megbüntetnék a felhasználóikat. A felhasználókat továbbra is arra sarkallják, hogy a bicikliutakat használják.

A KRESZ módosításáról elmondta, hogy többször jelezték az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál, hogy megosztanák tapasztalataikat, de az előterjesztésekkel kapcsolatban nem tudott konkrétumokat mondani.

Megakadtak a tárgyalások az V. kerülettel

A Lime több kerületben nem nyújt szolgáltatást, köztük van a Belváros is.

„A gépi meghajtású közlekedési eszközöket megosztó szolgáltatókkal folytatott egyeztetéseink során mindvégig amellett foglaltunk állást, hogy az eszközök parkolását rendezetten, kijelölt lerakóhelyeken szükséges megoldani” – közölte a hirado.hu megkeresésére Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere közleményben. Közlése szerint a cég ezzel sem értett egyet, hiszen ez ellenkezik a cég és a szolgáltatás üzleti modelljével.

„Az elektromos rollerüzemeltetők legnagyobb előnye, hogy bárhol ott lehet hagyni” – érvelt Tóth Tamás.

A tárgyalások jelenleg megakadtak, és a Lime több hónapja önszántából vonult ki a kerületből, ugyanis nem tudta bemutatni eszközeire a típusjóváhagyást, ami alapján meg lehet állapítani, hogy az minek számít (járműnek vagy gyalogosnak), azaz hol lehet az eszközzel szabályosan közlekedni – áll a kerület közleményében.

A rollerek sebessége is a viták középpontjába került.

Az önkormányzat nem engedélyezte, hogy gyalogos övezetekben lehessen használni a rollereket, de ha ez véletlenül megtörténne, akkor annak sebességét olyan szintre korlátozzák, hogy azt már csak tolni lehet.

A sebességkorlátozás bevezetését első körben a Lime ajánlotta fel, majd később technológiai megvalósíthatatlanságra hivatkozva visszalépett ettől a felajánlásától. A Lime képviselője szerint a 2 km/h-s sebességkorlátozás a haladás biztonságát veszélyezteti.

Arra a kérdésre, hogy milyen feltételeknek kellene megfelelnie a Lime-nak, Belváros-Lipótváros polgármestere úgy válaszolt, hogy „minden közterületen folytatott kereskedelmi tevékenység a kerület rendelete alapján közterület-használati engedélyhez és díj megfizetéshez kötött. Szintén elvárásunk az átlátható gazdálkodási feltételeknek való megfelelés, hogy minden piacon megjelenő szolgáltató járuljon hozzá a közteherviseléshez” – közölte.

Készül a KRESZ módosítása

Révész Máriusz kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos a hirado.hu-nak elmondta, hogy elkészült a civil szervezetek és szakértők bevonásával egy javaslatcsomag a KRESZ módosítására, amelyet továbbítottak a Belügyminisztériumnak és az Információs és Technológiai Minisztériumnak, ahol szintén foglalkoznak a témával, és folyamatban van javaslatok kidolgozása. Reményét fejezte ki, hogy a módosítások 2020-ban a kormány asztalára kerülnek.

„A baleseti statisztikákban az európai átlag elérésével évente 150–160 ember életét lehetne megmenteni” – fogalmazott.

A KRESZ-módosítás javaslatainak kidolgozásakor kézenfekvő volt, hogy az az elektromos mobilitási eszközökre is kiterjedjen. Révész Máriusz szerint nagy szükség van ezeknek az eszközöknek a közlekedésbe történő integrálásába és a hosszú távon működő szabályozók kialakítására. Szerinte nem jó, hogy ha 30 km/h-val száguldoznak, de a sebesség szabályozásának lehetőségei adottak.

Egyértelművé tette, hogy tévedés lenne az elektromos rollereket segédmotoros kerékpárként kezelni, az európai szabályozás 25 km/h sebesség alatt kerékpárként kategorizál.

A kormánybiztos szerint az elektromos rollerek elterjedése segíthet a kerékpáros-infrastruktúra fejlesztésében, hiszen ez a döntéshozókat is ebbe az irányba mozdíthatja el.

Mivel az útfelületek adottak, ezért a kerékpárutak bővítése csak a járdafelület vagy a közúti közlekedési felületek rovására valósulhat meg. Nyugat-Európában sok helyen a parkolásra használt területekből hasítottak ki részeket a kerékpár- és rollerforgalom számára. Dániában és Hollandiában ezeket a csatákat megvívták.

Úgy vélte, ebben itthon hosszú küzdelem várható, de a kérdés hosszú távon, hogy milyen irányba fejlődjenek a városok. Hozzátette, hogy csak Budapesten nyolc év alatt 200 ezerrel nőtt a gépjárművek száma, érdemes lenne az alternatív közlekedési lehetőségeket támogatni. Példaként hozta fel a koppenhágai és amszterdami városfejlesztési megoldásokat.

„Ma már senki sem kívánja vissza az autókat a Kecskeméti utcában vagy a Kossuth téren. Sok ilyen fejlesztésre lenne még szükség Budapesten” – mondta.

A Hirado.hu Facebook oldalán készített szavazás eredményét az elektromos rollerekről ITT olvashatjátok.

Hiradó, Szilágyi Levente, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Testük 95%-át már tetováltatták

Edit

Kinek volt otthon centrifuga? Emlékszem, “körbetáncolta” az egész fürdőszobát, de mégis imádtuk!

Mazsi

Tovább jár a 2-es és a 4-es metró péntekenként és szombatonként

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------