Hirmagazin.eu
Főoldal » Csak 30 napig lehet terrorveszélyhelyzet?
Belföldi hírek

Csak 30 napig lehet terrorveszélyhelyzet?

forrás: MTI

Több jelentős ponton változott a terrorveszéllyel kapcsolatos alaptörvény-módosítás tervezete – írja a Magyar Idők. Az információk szerint a honvédelmi tárca, a terrorfenyegetés miatt kezdeményezni fogja a nemzeti biztonsági stratégia és a nemzeti katonai stratégia átdolgozását is.

 

terroveszély

A lap úgy értesült: az ellenzéki kritikákat figyelembe véve az eredetileg javasolt 60 napról 30-ra csökkentették a veszélyhelyzet elrendelésének idejét. A Honvédelmi Minisztérium holnapra ötpárti egyeztetésre hívja a parlamenti pártokat a terrorveszélyhelyzet alaptörvénybe foglalásával kapcsolatban.

Több jelentős ponton változott az alaptörvény-módosítás tervezete a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent információ szerint, a módosítással párhuzamosan pedig a honvédelmi tárca a terrorfenyegetés miatt kezdeményezni fogja a kabinetnél a nemzeti biztonsági stratégia és a nemzeti katonai stratégia átdolgozását.

A Honvédelmi Minisztérium péntekre ötpárti egyeztetésre hívja a parlamenti pártok frakcióvezetőit a terrorveszélyhelyzet alaptörvénybe foglalásával kapcsolatban. A lap értesülése szerint, az ellenzéki kritikákat figyelembe véve, az eredetileg javasolt 60 napról 30 napra csökkentették a terrorveszélyhelyzet elrendelésének idejét, amely alatt különleges jogrendet vezetnek be, a parlament folyamatos tájékoztatása mellett.

Emellett a jelenlegi jogszabályok által a különleges jogrendi helyzetekben (rendkívüli állapot, szükségállapot, veszélyhelyzet, megelőző védelmi helyzet és váratlan fegyveres támadás) lehetővé tett 30 jogkorlátozó intézkedésből hatot kivettek a javaslatból – írja a lap.

A Magyar Idők úgy tudja: az új normaszövegben a terrorveszélyhelyzet kihirdetése esetében már nem szerepel az ország védelme szempontjából fontos termékek, energiahordozók, fogyasztási cikkek készletezésének korlátozása, forgalmuk szabályozása. Kikerült az intézkedések közül az import és az export korlátozása, a közbeszerzési eljárások felfüggesztése is.

Szintén kikerült a szövegből a lap szerint a külföldiek beutazásának korlátozása vagy tilalma, az ország területén élő nem magyar állampolgárok jelentkezési kötelezettsége és a tartózkodásukra vonatkozó korlátozás, valamint a külföldi személyekkel és szervezetekkel való érintkezés és kapcsolattartás korlátozása vagy tilalma is.

A Honvédelmi Minisztérium várja a pártok javaslatait, és kész azokról tárgyalni – közölte a lap.

 

Hasonló hírek

Felfüggeszthetik Varju László mentelmi jogát

Mazsi

Nógrádi György: Rekordszámú illegális bevándorló tart Európa felé!

Edit

Koronavírus: felfüggeszti a fogyasztásmérők leolvasását az E.ON

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!