Image default
Külföld

Conte: Szigorú marad az olasz bevándorlási politika

Továbbra is szigorú marad az olasz bevándorlási politika

– jelentette ki Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfőn New Yorkban az ENSZ Közgyűlése küszöbönáló ülésszaka alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

Conte cáfolta, hogy országa hátat fordítana előző kormánya szigorú bevándorlási politikájának. Conte 2018 júniusa és 2019 augusztusa között vezette előző kormányát, amelyet az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a bevándorlásellenes Liga koalíciója alkotott.

A bevándorlási politika továbbra is nagyon szigorú marad. Egy jottányit sem fogunk engedni az emberkereskedelem és az illegális bevándorlás elleni harcból” – mondta Conte.

Olaszország nem fogad el semmiféle mechanizmust, amely a migrációt serkentené – hangsúlyozta egyben az olasz politikus. Conte egy rotációs elvet javasolt a menedékkérőket fogadó kikötők kijelölése során.

Uniós partnereinknél most erősebb szolidaritásra számíthatunk, mint a múltban” – vélekedett az olasz kormányfő és hatékonyabb visszaszállítási rendszert követelt az elutasított menedékkérők számára. „Akinek nincs joga Európában maradni, azt a lehető leghamarább vissza kell vinni hazájába. Az ilyen személynek nem szabad Európában maradnia” – hangoztatta. Conte szerint a visszaszállítási rendszernek teljességgel európai szintű mechanizmusnak kell lennie.

Conte a Földközi-tengeren át zajló migrációról, és a tengeri mentés megszervezéséről Máltán zajló tanácskozásról szólva kiemelte, hogy Olaszországot nem szabad magára hagyni a migrációs kérdésben.

Michael Farrugia máltai belügyminiszter a nap folyamán jelentette be, hogy megállapodott Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren felvett migránsok elosztási vészmechanizmusáról.

A címlapfotó illusztráció. 

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Két busz összeütközött Pakisztánban

Géza

Ne etessék a bevándorlókat – követeli Calais polgármestere

Edit

Az idén először megint növekedést mutatott az új ebolás esetek száma

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------