Hirmagazin.eu
Főoldal » CONSTRUMA 2016 – ÚJ LENDÜLET AZ ÉPÍTŐIPARNAK
Vállalkozói szféra

CONSTRUMA 2016 – ÚJ LENDÜLET AZ ÉPÍTŐIPARNAK

Minden eddiginél több látogató kereste fel a 35. Construma-t, Magyarország és a régió legjelentősebb építőipari és otthonteremtési kiállítását. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban április 6–10. között több mint 19 ezer négyzetméteren 15 ország 584 kiállítójával találkozhattak a látogatók. Az öt nap alatt több mint 55 ezren tekintették meg a kiállítást. Az első három nap a szakmáé, az utolsó kettő a közönségé volt. A növekvő érdeklődést jelzi, hogy a szakmai napokra a tavalyinál hatezerrel többen jöttek el.

construma2016

A CONSTRUMA-n ezúttal az innovatív építőanyagok, építési termékek és megoldások álltak a középpontban. A kiállítás egyik kiemelt témája a kormány új lakásfinanszírozási rendszere volt. Óriási érdeklődés kísérte a Kormányzat által működtetett CSOK info standon, ahol a látogatók a legfrissebb információkat kaphatták meg a családi otthonteremtési kedvezményről és a Nemzeti Otthonteremtési Közösségekről.

A kiállítás megnyitóján Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára elmondta: a kormány intézkedései, a családok bővülő lehetőségei és a piaci szereplők teljesítménye együttesen teremtik meg az alapját annak, hogy új lendületet kapjon a magyar építőipar.
Egyebek mellett a családi adókedvezmények, az adócsökkentés, a bérek növekedése, illetve az alacsony inflációs környezet biztosít lehetőséget a hazai építőipar növekedési ütemének felgyorsulására – mondta.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója megnyitójában elmondta: a korábbinál kedvezőbb befektetői környezet, az élénkülő ingatlanpiaci kereslet, a célzott kormányzati támogatások eredményeképpen elindult a fellendülés az építőiparban. A kiállítás jelzi a trendeket, a megújult Construma kiállítói már régen lekötötték a legjobb helyeket, és, – ez külön öröm a szervezőknek – az idei csaknem 600 cég és szervezet között 124 új kiállító jelent meg.

A Construma-n jelentették be, hogy a fejlesztési tárca, az Otthon Melege program hatodik elemeként a családi házak energetikai célú felújítására ír ki pályázatot. Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés- és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta: a program az 1995 előtt épült, 135 négyzetméternél kisebb családi házakra vonatkozik. Ezek tulajdonosai külső szigetelésre és nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszer korszerűsítésére vagy cseréjére, illetve megújuló energetikai berendezésekre kérhetnek támogatás.

Mivel a kiállításcsokor egyik legnépszerűbb témaköre a megújuló energia, a 4. alkalommal megrendezett RENEO ismét önálló csarnokban kapott helyet. A kiállítást kísérő szakmai rendezvények fő témája volt az energiahatékonyság és a megújuló energiák. Sokan vettek részt az ezzel kapcsolatos rendezvényeken, mint például a Magyar Energetikai Társaság által szervezett konferencián.

A CONSTRUMA szakmai eseményei közül kiemelkedett az Innovációk az építészeti gondolkodásban és gyakorlatban című nemzetközi konferencia, a Településeink energiahatékonysági lehetőségei és A geotermikus energia felhasználás kérdései című szakmai fórum, a GREEN CITY – Zöld infrastruktúra konferencia, valamint az Országos Ingatlankonferencia.

A kiállítási csokor szakmaiságát bizonyítja az is, hogy 2016-ban a Magyar Építész Kamara ismét 1 továbbképzési pontot adott tagjaink a kiállítás megtekintéséért és a két napos továbbképzésen való részvételért. A Construma-n rendezte meg a Magyar Mérnöki Kamara a Mérnökök Napját, melynek keretében az épületgépészeti és az épületvillamossági szakterületen jogosított szakmagyakorló mérnökök számára tartott kötelező jogi továbbképzést. A rendezvény – melyen csaknem másfélszáz szakmagyakorló vett részt –a kamara új továbbképzési rendszerének debütálása is volt.

A csokor fontos és legdinamikusabban fejlődő eleme az OTTHONDesign, a lakberendezés és a design kiemelkedő fóruma. Ennek keretében idén először rendezték meg a konyhatechnikával és berendezésekkel foglalkozó KONYHAShow-t, amely a vártnál is nagyobb sikert hozott.

Idén is siker volt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésének eredményeképpen tavaly debütált Download Design. Míg 2015-ben az első önálló otthon volt a tematika, idén az első gyerek érkezése került a tervezők figyelmének középpontjába, a projekt aktuális címe ezért lett Download Design Baby. Számos kreatív bútor született, kimondottan a 0–3 éves korosztály számára. Az érdeklődők olyan ingyenesen letölthető design bútor tervekhez juthattak hozzá, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és megfizethetőek. (A projekt sikerét mutatja, hogy a Download Design-t jelölték a Highlights of Hungary 2015 Díjra is, ami azt jelenti, hogy beválasztották Magyarország legkreatívabb projektjei közé.)

Ötödik alkalommal volt része a kiállítási csokornak a tavasz legnagyobb dísznövény és kertépítészeti kiállítása, a CONSTRUMA KERT. A szakmai hátteret idén is – mint indulása óta mindig – a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) biztosította.

A kiállításhoz immár második alkalommal csatlakozott a legnagyobb múltú hazai ingatlan szakkiállítás, a Lakásvásár, amely új és használt lakóingatlanok értékesítésével, finanszírozásával foglalkozó cégek számára nyújtott bemutatkozási lehetőséget.

Sok látogatót vonzott a legnagyobb hazai faipari rendezvény, a Ligno Novum – Woodtech is, ahol az asztalos- és faipar legújabb információit, gépeit, szerszámait és technológiáit ismerhették meg az érdeklődők.

További információkat a www.hungexpo.hu weboldalon vagy a [email protected] e-mail címen kaphatnak.

Hasonló hírek

Élete üzletét bukta el, mert lusta volt netezni

Edit

Varga szerint ambiciózus vállalkozásokra van szükség

info

Különleges agrárvállalkozás Bócsán

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------