Hirmagazin.eu
Főoldal » Céget alapított Pécs a Zsolnay megmentésére
Gazdaság

Céget alapított Pécs a Zsolnay megmentésére

forrás: hirado.hu

Ledina Kerámia Kft. néven céget hozott létre a pécsi közgyűlés, hogy a Zsolnay – szerintük elkerülhetetlen – felszámolása esetén továbbvigyék a másfél évszázados gyár működését – írja a Népszabadság.

A céget hivatalos közlés szerint azért alapították, hogy fellépjenek a Zsolnay többségi tulajdonosának trükközése ellen – fogalmaz a lap.

Céget alapított Pécs a Zsolnay megmentésére
1889-ben készült Zsolnay padlóváza nagyalakú páva és stilizált virágerdőben bujkáló egyéb madár díszítéssel a két Zsolnay-órisávázát bemutató kiállítás megnyitóján az Új Budapest Galériában. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A 74,5 százalékos részesedéssel rendelkező szír Bachar Najari “vitatható értékű tőkeemelést hajtott végre”, felesége cégének adta át a Zsolnay-védjegy külföldi használati jogát, mindeközben a cég adósága 900 millió forintra nőtt, dolgozói létszáma pedig 220-ról 150-re csökkent.

A lap szerint a napokban a Magyar Fejlesztési Bank felmondta a Zsolnay tavaly augusztusban lejárt, 413 millió forintos hitelét; ha az adós 15 napon belül nem rendezi tartozását, a pénzintézet kezdeményezi a felszámolást.

 

Hasonló hírek

Micsoda pazarlás! Fekete zászló lett a vége! Oszd meg!

Géza

Itt vannak a mentőcsomag részletei: bérátvállalás, adókönnyítés, nyelvvizsga nélküli diploma

Géza

Itt vannak a nagy magyar mentőcsomag javaslatai

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------