Hirmagazin.eu
Főoldal » Céges farsangi mulatság, tombola, vetélkedő adózása
Gazdaság

Céges farsangi mulatság, tombola, vetélkedő adózása

Február a farsangi mulatságok időszaka. Céges síelés, játékos vetélkedők, farsangi bál vagy a rendezvényen adott tombola, csak hogy néhányat említsek a leggyakrabban előforduló jutatások közül.

A vidám pillanatok mellett ne feledkezzünk el róla, hogy a februári juttatások után a kifizetőnek március 12-én adót kell fizetnie.

Farsangi szórakozást szervezhet a társaság az összes munkavállalója, de akár kisebb csoport, kollektíva részére is. A rendezvény megtartható munkaidőben, munka után, vagy akár hétvégén is. Közös bennük, ha a társaság viseli a szórakozás költségét, részben vagy egészben, akkor a juttatás értéke után az adót is neki kell megfizetni. A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (szja-törvény) minden olyan jövedelmet adóztat, amely valamely tevékenység ellenértéke, vagy a magánszemély személyes, vagy családi szükségleteinek kielégítését szolgálja. A juttatás alapvetően a munkavállaló jövedelme kivéve, ha törvény másképp rendelkezik. Ez utóbbi közé tartoznak azok a szórakozást célzó juttatások, amelyekben ugyan a magánszemély részesül, de az adót a kifizetőnek kell megfizetnie.

Februárban ilyen szórakoztató esemény a farsangi bál, melynek teljes költsége egyes meghatározott juttatásnak minősül. A rendezvény áfát is tartalmazó, a társaság nevére szóló számlái után a társaságot az összeg 1,18-szorosa utáni adóalapra vetítve 15 százalék szja- és 17,5 százalék szocho-kötelezettség terheli.

Horváthné Szabó Beáta adószakértő

hvg, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Egyre többet ér a nemzet aranya

Géza

Még 5 nap van hátra a Puskás Aréna megnyitásáig – videó

Géza

Sorra zárnak be a benzinkutak: a MOL-nál is leépítések várhatók a járvány miatt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------