Hirmagazin.eu
Főoldal » Burkába bújtatták a brit katonákat
Külföld

Burkába bújtatták a brit katonákat

forrás: www.special-ops.org

Dzsihadista parancsnokok feleségeinek álcázva jutottak be a brit különleges erők katonái az Iszlám Állam egyik magas rangú parancsnokának házába – írta a brit Daily Express.

 Burkába bújtatták a brit katonákat

A veszélyes küldetést decemberben hajtották végre a brit különleges erők tagjai, ugyanabban a térségben, ahol Dzsihád Johnt, a terrorszervezet angolul beszélő hóhérját is likvidálták egy dróntámadás során.

A nyolc katonából álló csapat dzsihadista feleségnek álcázta magát, észrevétlenül átjutottak Rakka városán, majd besétáltak egy parancsnok házába. A fekete leplek alá gránátokat és más fegyvereket is elrejtettek, amiket pillanatok alatt elővarázsoltak a bokáig érő ruhájuk alól. A megzavarodott dzsihadistáknak pedig nem volt idejük védekezni, mikor rájöttek a cselre.

A britek a helyi rakkai harcosokkal együtt tervelték ki a missziót, akik az Iszlám Állam hírhedt Toyotáival vitték őket a városon keresztül. Miután átjutottak a központi területeken, egy magas rangú parancsnok házához érkeztek, ahol elrejtettek egy adóvevőt, ami továbbította a koordinátákat az amerikai légierő gépeinek.

A koordináták megérkezése után pár másodperccel már ki is lőtték az első rakétát az amerikaiak, a légicsapásban a dzsihadista parancsnok és a helyszínen tartózkodó terroristák is életüket vesztették.

A burkában rejtőzködő katonáknak ezután kezdődött el missziójuk legveszélyesebb része: elvegyültek az robbanás után utcára rohanó dzsihadisták között, és hirtelen tüzet nyitottak rájuk. Mikor nem tudták tartani fölényüket, visszavonulót fújtak.

Az elmúlt hónapokban egyre intenzívebb a brit-amerikai katonai együttműködés. A decemberi misszió tökéletesen bemutatja, mennyit dobhat egy misszión az, ha a helyiek is kiveszik a részüket a terrorizmus elleni küzdelemből.

 

Hasonló hírek

Weber és Timmermans: Az iszlám hozzátartozik Európához

Géza

Frontex: a bevándorlók között vegyülnek el a terroristák

Edit

Merkel “nem fog látszatmegoldásokat javasolni”

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!