Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Bűnügyi sarok, ünnepi mérleg: rablás, lopás, betörés, embercsempészet, migránsok, eltűnt, elfogások, őrizet, letartóztatások

Sírva röhögtek a rendőrök, mikor kiderült, ki a betörő

Migránsokat és embercsempészeket fogtak el Barabás külterületén (2017. 10. 23., hétfő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

Az eljárás adatai szerint vietnámi állampolgároknak nyújtottak segítséget az államhatár illegális átlépéséhez az elfogott embercsempészek.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2017. október 22-én éjfél után pár perccel Tiszaadony és Barabás között négy határsértőt fogtak el. A magukat vietnámi állampolgárnak valló külföldiek, köztük három férfi és egy nő, sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a kirendeltségre.

Még ugyanebben az időben fogták el a helyszínen a rendőrök azt a 48 éves ukrán és 46 éves ukrán- magyar kettős állampolgárságú férfit, akik a rendelkezésre álló adatok szerint segítséget nyújtottak a külföldieknek az államhatár illegális átlépéséhez. Harmadik társukat, egy 51 éves ukrán férfit, aki a jelenlegi adatok szerint gépjárművel szállította volna tovább a migránsokat nyugat-európai országba, a rendőrök két órán belül Vásárosnaményban fogták el.

Velük szemben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Őrizetben a gázoló (2017. 10. 23., hétfő, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság)

Encs és Gibárt közötti útszakaszon elütöttek egy gyalogost, aki az útmenti árokba esett, sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy az életét vesztette. A helyszínről elhajtó gázolót a rendőrök elfogták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása és halálos közúti közlekedési baleset okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 36 éves hernádbűdi férfival szemben. A gyanúsított 2017. október 20-án 18 óra körül Encs és Gibárt közötti útszakaszon elütött egy 39 éves abaújszántói férfit, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A jármű vezetője pedig elhajtott a helyszínről.

A rendőrség jelentős erőkkel kezdte meg a gázoló felkutatását. Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain fokozott ellenőrzést hajtottak végre a járőrök, illetve szinte településről településre, házról házra járva keresték a feltételezett sofőrt és járművét.

A nyomozás eredményeként a hatóság 2017. október 22-én 20 óra körül otthonában elfogta és a rendőrségre előállította a férfit, járművét pedig egy szervizben foglalták le a nyomozók.  A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hernádbűdi férfivel szemben a rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Kábítószert árult Bátonyterenyén (2017. 10. 23., hétfő, Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a 25 éves férfit.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást Cs. Tamás 25 éves bátonyterenyei lakos ellen.

A rendőrök 2017. október 20-án 20 óra 7 perckor Bátonyterenye belterületén ellenőrizték a személygépkocsival közlekedő 25 éves férfit. A rendőrök a gépjármű átvizsgálásakor a jobb első üléshuzat mögött, egy szemüvegtokban, több alufóliába csomagolt zöldes színű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak, melyek gyorsteszttel történő vizsgálata kábítószer jelenlétét mutatta ki. A nyomozók a férfi lakásán megtartott házkutatáskor digitális mérleget, több önzáró nejlontasakot és a kábítószer értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján a férfi 2017 júniusától lakásán és Bátonyterenye belterületén, az utcán, több személy részére értékesített kábítószert.

A rendőrök a férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Eredeti cikk és képgaléria (13 db kép), itt: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/kabitoszert-arult-batonyterenyen#10

 

Rablás Nyíregyházán (2017. 10. 23., hétfő, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendőrök perceken belül elfogták az elkövetőt.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást L. Sándor 44 éves tarcali lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megragadta egy 59 éves nyíregyházi férfi karját és megszerezte a kezében tartott kétezer forintos bankjegyet 2017. október 22-én Nyíregyházán.

A két férfi között dulakodás alakult ki, a sértett próbálta megtartani a készpénzt, de az elkövetőnek sikerült a sértett ujjai közül erőszakkal kivenni a bankjegyet. A rendőrök a bejelentést követően az elkövetőt még a helyszín közelében elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. L. Sándort gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

Tehervonaton bújt meg (2017. 10. 23., hétfő, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

Egy belépő tehervonat alvázán megbújva jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy illegális migráns.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen egy Szerbia irányából belépő tehervonat átkutatása során 2017. október 23-án 8 óra 50 perckor egy külföldi férfit tartóztattak fel a rendőrök. A magát algériai állampolgárnak valló személy a vonat alvázán megbújva próbált meg Magyarországra jutni.

A férfi sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őt az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Szántó Renáta Krisztinát (2017. 10. 23., hétfő, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága 01080/11070/2017. általános számon körözési eljárást folytat a 16 éves Szántó Renáta Krisztina eltűnése ügyében.

A lány 2017. október 22-én délelőtt a Budapest VIII. kerületi tartózkodási helyéről ismeretlen helyre távozott, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

Szántó Renáta Krisztina körülbelül 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, barna szemű, barna hajú lány. Eltűnésekor zöld kabátot, kék farmernadrágot és kék sportcipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Szántó Renáta Krisztinát felismeri, tartózkodási helyéről, vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Forrás: police.hu

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Most érkezett: frontális karambol történt Tiszaföldváron

Mazsi

Ettől retteg az eltűnt villanyszerelő családja – Kikerülhet a rács mögül a gyanúsított?

Géza

Döbbenetes, ami kiderült az üzletasszonyt élve eltemető férfiről

Mazsi