Hirmagazin.eu
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Bűnügyi sarok: országos összesítő + legfrissebb rendőrségi-, határrendészeti hírek

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban. (2017. 11. 25., szombat, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 49 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 súlyos és 44 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 175 személyt fogott el, közülük 55 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 98 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 207 személyt állítottak elő, köztük 97 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 3 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 90 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén 2017. november 25-én 0 óra és 2017. november 25-én 24 óra közötti időszakban a rendőrök 84 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A rendőrök és a katonák 26 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Ismeri őt? Egy vallamoson felejtett táskát ellopott! (2017. 11. 24., péntek, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság)

A miskolci rendőrök a lakosság segítségét kérik az egyik helyi villamoson történt lopás elkövetőjének azonosításához.

A Miskolci Rendőrkapitányság 05010/5301/2017. bűnügyi számon lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettessel szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen személy 2017. október 25-én 20 óra 30 perckor Miskolcon, a Győri kapuban közlekedő 2-es számjelzésű villamoson eltulajdonított egy ülésen felejtett táskát. A táskában személyes iratok, bankkártyák és pár ezer forint készpénz volt.

Az esettel kapcsolatban szükségessé vált a képen látható férfi személyazonosságának megállapítása.

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki felismeri a képen látható ismeretlen férfit, vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik hívja a megyei rendőr-főkapitányságot a  06-46/514-506-os telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” számán, továbbá a 107 és a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A férfi Pomázon vette el erőszakkal egy nő táskáját. Már előzetes letartóztatásban van. (2017. 11. 24., péntek, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A férfi Pomázon vette el erőszakkal egy nő táskáját.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Szentendrei Rendőrkapitányságon indult eljárás rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves esztergomi férfi ellen.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsított 2017. november 23-án 12 óra 20 perckor odalépett Pomáz egyik utcájában egy nőhöz, majd meglökte a sértettet és a táskáját nagy erővel kitépte a kezéből. Az így megszerzett táskával és a benne lévő értékekkel, személyes iratokkal a férfi elmenekült a helyszínről.

A szentendrei rendőrök adatgyűjtést követően a bűncselekmény bejelentését követő három órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit egy pomázi áruház parkolójában fogtak el.

A férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Szentendrei Járásbíróság 2017. november 24-én elrendelt.

Körözött bajai lakos. Megtalálták a körözött férfi budapesti lakhelyét a bajai nyomozók, akik végül egy akció során az utcán fogták el D. Lászlót. (2017. 11. 24., péntek, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Főváros Törvényszék még 2015 végén jogerős börtönbüntetésre ítélte közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt D. László 49 éves bajai lakost. Mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodott, vele szemben a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja 2016 elején elfogatóparancsot adott ki.

Az adatgyűjtés során a bajai nyomozók kiderítették, hogy D. László valóban élt Baján, de évekkel ezelőtt Budapestre költözött.

A nyomozás során a Bajai Rendőrkapitányság Nyomozó Osztályának rendőrei megtalálták azt a címet, ahol a férfi elrejtőzhetett, így a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival 2017. november 23-án megjelentek Budapest IX. kerületében, az Ernő utcában. Az ingatlanból, amelyet a gyanúsított lakcímeként térképeztek fel, a rendőrök megérkezése után pár perccel ki is jött D. László, akit az utcán elfogtak.  Őt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították azért, hogy büntetésének letöltését megkezdhesse.

Az önkormányzati vízmű dolgozójának adta ki magát az a háromtagú társaság, amely egy idős asszonyt fosztott ki Hódmezővásárhelyen. A rendőrök a feltételezett elkövetőket 24 órán belül elfogták, majd őrizetbe vették. (2017. 11. 24., péntek, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

A csoport tagjai közül ketten 2017. november 22-én 11 óra körül jelentek meg a sértett lakásában, ahol azt mondták, hogy víznyomás-ellenőrzést végeznek, ezért a lakó beengedte a férfiakat. Harmadik társuk sofőrként segítette őket. A gyanúsítottak a munkáért pénzt kértek az asszonytól, ekkor megfigyelték hol tartja azt. Ezt követően, míg egyikőjük elterelte az áldozat figyelmét, addig a másik férfi kivette a szekrényfiókban talált összes készpénzt.

A terheltek több mint 100.000 forinttal távoztak a helyszínről. A hódmezővásárhelyi nyomozók a bejelentést követően, rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövetőket, akikkel szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. Ennek alapján a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei 2017. november 23-án 10 órakor, a város külterületén, a 4-es számú főúton egy igazoltatás során elfogták a férfiakat.

Ellenük kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök őket őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy az országban hol követtek el hasonló bűncselekményt.

A rendőrök egy órán belül elfogták a szentgotthárdi autótolvajt. Bilincs került a Vas megyei férfi csuklójára. (2017. 11. 24., péntek, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság)

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, 2017. november 23-án 17 óra 38 perckor – a bejelentéstől számított egy órán belül – elfogták azt a 19 éves helyi lakost, aki az intézkedést megelőzően egymás után két személygépkocsit kísérelt meg eltulajdonítani Szentgotthárdon.

A férfi először egy lakóház udvaráról próbált meg egy – nyitott állapotban lévő – gépjárművel elhajtani, azonban a kertkapunak tolatott, végül az autót hátrahagyva elmenekült. Nem sokkal később újra próbálkozott. Egy másik négykerekű tulajdonosának figyelmetlenségét kihasználva vitte el a személygépkocsit, miközben a sértett a jármű csomagtartójából pakolt. A gyanúsított ez esetben sem jutott messzire, mert a rendőrök a helyszín közelében elfogták és a Szentgotthárdi Rendőrőrsre előállították.

A nyomozók K. Rolandot gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben két rendbeli, jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Vádemelési javaslattal zárták le Budapest, óbudai rendőrök annak a férfinak az ügyét, aki pénzt csalt ki idős emberektől. (2017. 11. 24., péntek, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

P. György 57 éves veresegyházi lakos 2017. január 5-én Budapest III. kerületében azzal az indokkal szólított meg egy idős nőt, hogy karácsonyi ajándékcsomagot hozott neki. A férfi a nőt a lakására kísérte, ahol egy háztartási cikkekből álló csomagot adott át neki, és a csomag kiszállításáért 24 ezer forintot kért. Az idős nő közölte, hogy nincs ennyi pénze otthon, ezért elmentek egy bankautomatához, amiből a nő kivett 24 ezer forintot és átadta a férfinak. A sértett utólag gyanúsnak találta a dolgot, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

A közterületi kamerák felvételei alapján az elkövetőt a rendőrök azonosították és 2017. március 23-án otthonában elfogták. A nyomozás adatai szerint a férfi 2015 októbere és 2017 márciusa között 21 idős embertől csalt ki 20 ezer forint körüli összegeket hasonló módszerrel.

A csalás bűntett miatt indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága a napokban befejezte és a keletkezett ügyiratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

A férfi Pomázon vette el erőszakkal egy nő táskáját. 3 órán belül elfogta a rendőrség. (2017. 11. 24., péntek, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Szentendrei Rendőrkapitányságon indult eljárás rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves esztergomi férfi ellen.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsított 2017. november 23-án 12 óra 20 perckor odalépett Pomáz egyik utcájában egy nőhöz, majd meglökte a sértettet és a táskáját nagy erővel kitépte a kezéből. Az így megszerzett táskával és a benne lévő értékekkel, személyes iratokkal a férfi elmenekült a helyszínről.

A szentendrei rendőrök adatgyűjtést követően a bűncselekmény bejelentését követő három órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit egy pomázi áruház parkolójában fogtak el.

A férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A magyar rendőrök az olasz hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás. (2017. 11. 24., péntek, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság)

Egy román állampolgárságú férfi 2017. november 23-án 13 óra 30 perckor egy Range Rover Sport típusú autóval akarta az országot elhagyni Csanádpalotánál. Az ellenőrzés megállapította, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt az olasz hatóságok körözik.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a gépkocsi szélvédőjén, típusmatricáján és motorterében lévő alvázszám eltér az eredetitől.

A magyar rendőrök a csaknem 15 millió forint értékű terepjárót lefoglalták. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

Forrás: police.hu

 

Hasonló hírek

Kettészakadt egy autó Budapesten

info

Rendőreinkre támadtak a migránsok a magyar határon

Géza

Letartóztatták az újpesti autókereskedő feltételezett gyilkosait

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian