Hirmagazin.eu
Főoldal » Bűnügyi sarok: legfrissebb rendőrségi, határrendészeti hírek (+ videó)
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Bűnügyi sarok: legfrissebb rendőrségi, határrendészeti hírek (+ videó)

Ketten őrizetben (2017. 10. 16., hétfő, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ahogy arról a police.hu korábban beszámolt (http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberoles-tortent-zsambokon#4),  2017. október 15-én reggel egy idős hölgyet holtan találtak zsámboki otthonában. A helyszíni szemle adatai alapján a sértett halálát idegenkezűség okozta.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható P. János encsi lakost Zsámbokról állították elő a rendőrök az esetről történt bejelentést követő két órán belül.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 24 éves férfi 2017. október 15-ére virradó éjszaka a 88 éves sértettet olyan súlyosan bántalmazta zsámboki otthonában, hogy a hölgy a helyszínen életét vesztette.

A férfit a nyomozók emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették. Az üggyel összefüggésben a rendőrök előállítottak egy fiatalkorú fiút is Zsámbokról 2017. október 15-én. A hernádnémeti fiút bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őt is őrizetbe vették.

A további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával folytatja.

Lezárt ügy: Tárgyalóteremben akarta átadni az új pszichoaktív anyagot. (2017. 10. 16., hétfő, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a pálfai férfival szemben.

 

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást F. Ádámmal szemben. A gyanúsított 2017. április 12-én a Debreceni Járásbíróság egyik tárgyalótermében újságpapírba csomagolt zöld növényi származékot akart átadni a mellette ülő barátjának, akit a büntetés-végrehajtási állomány tagjai őriztek. A cselekményt az őrök észrevették és felszólították a férfit, hogy a kezében lévő anyagot mutassa meg és tegye le a tárgyalóasztalra. A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították, a kábítószergyanús anyagot pedig lefoglalták. F. Ádám a bűncselekmény elkövetését elismerte. A férfi vallomásában elmondta, hogy barátja kérte meg arra, hogy vigyen neki kábítószert, amit a bíróságon akart átadni részére.

A rendőrség a férfival szemben – szakértő bevonásával – folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

Kirabolták a két külföldi állampolgárt (2017. 10. 16., hétfő, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

A berettyóújfalui rendőrök rövid időn belül elfogták azt a négy férfit, akik a megalapozott gyanú szerint autójukban pihenő külföldieket raboltak ki.

Egy román állampolgár tett bejelentést a rendőrségre 2017. október 13-án 22 óra körül arról, hogy Berettyóújfaluban négy ismeretlen kirabolta őt és német utastársát. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény négy feltételezett elkövetőjét.

A nyomozás adatai szerint a négy férfi odament a két külföldihez, akik az autójukban pihentek és arra szólították fel őket, hogy készpénzt adjanak át nekik. A román és német állampolgárok nem tettek eleget a férfiak követelésének, így azok elkezdték a személyautóban, valamint a hozzákapcsolt utánfutóban lévő értéktárgyakat átpakolni a saját járműveikbe.

Ezt követően a 21 éves T. Márk, a 25 éves N. Dezső, a 27 éves L. József és az 50 éves T. Ernő a megszerzett szerszámokkal, ipari porszívóval, valamint élelmiszerrel elmenekült a helyszínről. A berettyóújfalui rendőrök a helyi L. Józsefet a helyszín közelében, míg három csökmői társát otthonaikban elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. október 16-án elrendelt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a gyanúsítottakkal szemben.

Lopás elkövetése miatt keresi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság! (2017. 10. 16., hétfő – 19:16)

Kitépte egy asszony nyakláncát a nyakából Nyíregyházán.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 15010/5293/2017. bűnügyi számon lopás elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy eddig ismeretlen személyazonosságú férfi kitépte a nyakláncot egy 67 éves asszony nyakából Nyíregyházán, a Kossuth utcán 2017. október 16-án 15 óra 45 perc körül. A férfi a bűncselekmény elkövetése után ismeretlen helyre távozott. A feltételezett elkövetőről fényképfelvétel áll rendelkezésre.

Kérjük, hogy jelentkezzenek azok, akik felismerik a képen látható férfit és tartózkodási helyéről információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet személyesen a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, valamint telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán is bejelentést tehet.

Garázdaság miatt keresi őket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság (2017. 10. 16., hétfő – 14:50)

A Szolnoki Rendőrkapitányság 16010/2424/2017. bűnügyi számon garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlenek 2017. október 15-én 3 óra 10 perc körül Szolnokon, a Rózsakertben felszaggattak és megrongáltak több közterületi padot, majd elhagyták a helyszínt.

A fiatal elkövetőkről egy közterületi kamera felvételeket készített.

A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható fiatalokat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-56/501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Előzetes letartóztatásban a halálos balesetet okozó gépjárművezető! (2017. 10. 16., hétfő,  Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

A bíróság elrendelte a 38 éves nádudvari férfi előzetes letartóztatását.

Az esetről korábban a www.hirmagazin.eu online média beszámolt: 2017. október 13-án 20 óra 30 perc körül a 3407-es számú úton Nádudvar és Kaba között egy 38 éves férfi személygépkocsijával közlekedett, amikor elütött egy vele azonos irányba haladó kerékpárost. A baleset következtében az 58 éves kerékpáros férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínen az autó vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

M. Kálmánt a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. október 16-án elrendelt.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a 38 éves nádudvari lakossal szemben halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Gézriasztó fegyvert vett elő a taxiban. (2017. 10. 16., hétfő,  Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság))

A gyanúsított véletlenül abba a taxiba szállt be, amelynek sofőrjét a gyanú szerint néhány nappal korábban meglopta.

 

A rendelkezésre álló adatok alapján J. András hajléktalannak mondta magát, ezért őt egy 61 éves kecskeméti lakos befogadta a házába. A 42 éves gyanúsított azonban már az első este meglopta, elvitte a pénzét és iratait, majd ismeretlen helyre távozott.

A sértett feljelentést tett a rendőrségen, ahol az „alkalmi vendégét” a nyomozók beazonosították, és kiderült, hogy ellene korábban elfogatóparancsot adtak ki.

A sértett pár nappal később a taxijával egy címre ment, ahol a véletlen folytán éppen J. András szállt be az autójába. A taxis felismerte, és értesítette a rendőrséget. Ezt követően a rendőrkapitányság felé indult, mire a gyanúsított elővett a ruházatából egy gáz-riasztó fegyvert, és azt a sofőrre fogta.

A sértett azonban a pisztolyt kicsavarta az utasa kezéből, aki ekkor a már álló autóból kiugorva menekülni kezdett.

A 61 éves sofőr kiabálására egy szabadidős biztonsági őr figyelt fel, aki a menekülő gyanúsítottat a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A hajléktalan férfit a kecskeméti rendőrök a lopás bűntett mellett felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével is megalapozottan gyanúsítják. Mivel más ügyben elfogatóparancs volt ellene érvényben, kihallgatását követően a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben szállították.

Forrás: police.hu

 

 

Hasonló hírek

Az ország belsejében is állandó készenlétben álltak rendőreink! Egy perc nyugtuk se volt, folyamatosan örködtek nyugalmunkért! Köszönjük!

Géza

Betörőbandát fogtak el rendőreink – videó… Köszönjük!

Géza

Külföldi férfi késelt Sopronban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------