Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Bűnügyi sarok: legfrissebb rendőrségi, határrendészeti hírek (+ videó)

Ketten őrizetben (2017. 10. 16., hétfő, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság)

Ahogy arról a police.hu korábban beszámolt (http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberoles-tortent-zsambokon#4),  2017. október 15-én reggel egy idős hölgyet holtan találtak zsámboki otthonában. A helyszíni szemle adatai alapján a sértett halálát idegenkezűség okozta.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható P. János encsi lakost Zsámbokról állították elő a rendőrök az esetről történt bejelentést követő két órán belül.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a 24 éves férfi 2017. október 15-ére virradó éjszaka a 88 éves sértettet olyan súlyosan bántalmazta zsámboki otthonában, hogy a hölgy a helyszínen életét vesztette.

A férfit a nyomozók emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették. Az üggyel összefüggésben a rendőrök előállítottak egy fiatalkorú fiút is Zsámbokról 2017. október 15-én. A hernádnémeti fiút bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őt is őrizetbe vették.

A további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával folytatja.

Lezárt ügy: Tárgyalóteremben akarta átadni az új pszichoaktív anyagot. (2017. 10. 16., hétfő, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a pálfai férfival szemben.

 

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást F. Ádámmal szemben. A gyanúsított 2017. április 12-én a Debreceni Járásbíróság egyik tárgyalótermében újságpapírba csomagolt zöld növényi származékot akart átadni a mellette ülő barátjának, akit a büntetés-végrehajtási állomány tagjai őriztek. A cselekményt az őrök észrevették és felszólították a férfit, hogy a kezében lévő anyagot mutassa meg és tegye le a tárgyalóasztalra. A helyszínre érkező rendőrök a férfit elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították, a kábítószergyanús anyagot pedig lefoglalták. F. Ádám a bűncselekmény elkövetését elismerte. A férfi vallomásában elmondta, hogy barátja kérte meg arra, hogy vigyen neki kábítószert, amit a bíróságon akart átadni részére.

A rendőrség a férfival szemben – szakértő bevonásával – folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

Kirabolták a két külföldi állampolgárt (2017. 10. 16., hétfő, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

A berettyóújfalui rendőrök rövid időn belül elfogták azt a négy férfit, akik a megalapozott gyanú szerint autójukban pihenő külföldieket raboltak ki.

Egy román állampolgár tett bejelentést a rendőrségre 2017. október 13-án 22 óra körül arról, hogy Berettyóújfaluban négy ismeretlen kirabolta őt és német utastársát. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény négy feltételezett elkövetőjét.

A nyomozás adatai szerint a négy férfi odament a két külföldihez, akik az autójukban pihentek és arra szólították fel őket, hogy készpénzt adjanak át nekik. A román és német állampolgárok nem tettek eleget a férfiak követelésének, így azok elkezdték a személyautóban, valamint a hozzákapcsolt utánfutóban lévő értéktárgyakat átpakolni a saját járműveikbe.

Ezt követően a 21 éves T. Márk, a 25 éves N. Dezső, a 27 éves L. József és az 50 éves T. Ernő a megszerzett szerszámokkal, ipari porszívóval, valamint élelmiszerrel elmenekült a helyszínről. A berettyóújfalui rendőrök a helyi L. Józsefet a helyszín közelében, míg három csökmői társát otthonaikban elfogták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. október 16-án elrendelt.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a gyanúsítottakkal szemben.

Lopás elkövetése miatt keresi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság! (2017. 10. 16., hétfő – 19:16)

Kitépte egy asszony nyakláncát a nyakából Nyíregyházán.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 15010/5293/2017. bűnügyi számon lopás elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy eddig ismeretlen személyazonosságú férfi kitépte a nyakláncot egy 67 éves asszony nyakából Nyíregyházán, a Kossuth utcán 2017. október 16-án 15 óra 45 perc körül. A férfi a bűncselekmény elkövetése után ismeretlen helyre távozott. A feltételezett elkövetőről fényképfelvétel áll rendelkezésre.

Kérjük, hogy jelentkezzenek azok, akik felismerik a képen látható férfit és tartózkodási helyéről információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet személyesen a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, valamint telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán is bejelentést tehet.

Garázdaság miatt keresi őket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság (2017. 10. 16., hétfő – 14:50)

A Szolnoki Rendőrkapitányság 16010/2424/2017. bűnügyi számon garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlenek 2017. október 15-én 3 óra 10 perc körül Szolnokon, a Rózsakertben felszaggattak és megrongáltak több közterületi padot, majd elhagyták a helyszínt.

A fiatal elkövetőkről egy közterületi kamera felvételeket készített.

A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható fiatalokat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-56/501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Előzetes letartóztatásban a halálos balesetet okozó gépjárművezető! (2017. 10. 16., hétfő,  Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)

A bíróság elrendelte a 38 éves nádudvari férfi előzetes letartóztatását.

Az esetről korábban a www.hirmagazin.eu online média beszámolt: 2017. október 13-án 20 óra 30 perc körül a 3407-es számú úton Nádudvar és Kaba között egy 38 éves férfi személygépkocsijával közlekedett, amikor elütött egy vele azonos irányba haladó kerékpárost. A baleset következtében az 58 éves kerékpáros férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínen az autó vezetőjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

M. Kálmánt a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2017. október 16-án elrendelt.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság a 38 éves nádudvari lakossal szemben halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Gézriasztó fegyvert vett elő a taxiban. (2017. 10. 16., hétfő,  Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság))

A gyanúsított véletlenül abba a taxiba szállt be, amelynek sofőrjét a gyanú szerint néhány nappal korábban meglopta.

 

A rendelkezésre álló adatok alapján J. András hajléktalannak mondta magát, ezért őt egy 61 éves kecskeméti lakos befogadta a házába. A 42 éves gyanúsított azonban már az első este meglopta, elvitte a pénzét és iratait, majd ismeretlen helyre távozott.

A sértett feljelentést tett a rendőrségen, ahol az „alkalmi vendégét” a nyomozók beazonosították, és kiderült, hogy ellene korábban elfogatóparancsot adtak ki.

A sértett pár nappal később a taxijával egy címre ment, ahol a véletlen folytán éppen J. András szállt be az autójába. A taxis felismerte, és értesítette a rendőrséget. Ezt követően a rendőrkapitányság felé indult, mire a gyanúsított elővett a ruházatából egy gáz-riasztó fegyvert, és azt a sofőrre fogta.

A sértett azonban a pisztolyt kicsavarta az utasa kezéből, aki ekkor a már álló autóból kiugorva menekülni kezdett.

A 61 éves sofőr kiabálására egy szabadidős biztonsági őr figyelt fel, aki a menekülő gyanúsítottat a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A hajléktalan férfit a kecskeméti rendőrök a lopás bűntett mellett felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével is megalapozottan gyanúsítják. Mivel más ügyben elfogatóparancs volt ellene érvényben, kihallgatását követően a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben szállították.

Forrás: police.hu

 

 

Hasonló hírek

Százmilliós pénzmosás – képek, videók! Gratulálunk rendőreinknek!

Géza

Friss hírek a Fenyő-gyilkossági ügyben: Kínai útja előtt fogták el Gyárfást

Géza

Szabadlábra helyezték Mónikát, aki bicskával darabolta fel kisbabáját (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza