Hirmagazin.eu
Főoldal » Bűnmegelőzési munkafüzet készült általános iskolásoknak
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Bűnmegelőzési munkafüzet készült általános iskolásoknak

hirmagazin 2015 06 01 133003
2015. 06. 01. – 12:36
forrás: M1/Ma délelőtt/MTI

A prevenciós ötlettár 11 témakörben veszi sorra a gyerekek mindennapi életében felmerülő problémákat, és mutatja be az azokra adott helyes válaszokat.
Bűnmegelőzési munkafüzetet és a fejlesztő-foglalkoztató csomagot készített általános iskolák alsó tagozatos diákjai számára a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a kiadványt a Szeged-Csanádi Egyházmegye köznevelési intézményeiben fogják tesztelni a következő hetekben.

A megyei rendőr-főkapitányság 2009-ben indult, Lépésről lépésre a biztonságért elnevezésű programja keretében rendszeresen tartanak bűnmegelőzési foglalkozásokat iskolákban. Felvetődött az igény egy olyan tananyag összeállítására, amelyet a pedagógusok önállóan dolgozhatnának föl a diákokkal az osztályfőnöki órákon vagy más foglalkozásokon. Így készült el az országban elsőként a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázatán elnyert támogatásból egy munkafüzetet és fejlesztő-foglalkoztató csomag az általános iskolák 3-4. osztályába járó tanulók számára.

A prevenciós ötlettár 11 témakörben veszi sorra a gyerekek mindennapi életében felmerülő problémákat, és mutatja be az azokra adott helyes válaszokat – közölte M. Toronykőy Márta, a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője.

A kiadványt a következő hetekben a katolikus egyház Szeged-Csanádi Egyházmegyéjének köznevelési intézményeiben fogják tesztelni. A visszajelzések alapján véglegesített tananyagcsomag a következő tanévtől teljes egészében hozzáférhető lesz a bűnmegelőzési osztály által gondozott www.bulisbiztonsag.hu honlapon. A pedagógusok számára felkészítő foglalkozásokat szerveznek.

Bűnmegelőzési sajtótájékoztató Szegeden

Az alezredes közölte, a terveik szerint hasonló kiadványokat készítenek felső tagozatos és középiskolás diákoknak is.

Hasonló hírek

A rendőrség fokozott óvatosságot kér a járművezetőktől!

Géza

Baleset az M5-ös autópályán Szegednél, tegnap este

Géza

Iszonyat a budapesti gyerekotthonban: ketten erőszakoltak meg egy lányt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!