Hirmagazin.eu
Főoldal » Bűnbandák rendelnek el kijárási tilalmat Svédországban
Külföld

Bűnbandák rendelnek el kijárási tilalmat Svédországban

Megdöbbentő hírek jelentek meg ismét a svéd sajtóban a nagyvárosok no-go zónáinak biztonsági helyzetéről.

A cikkek és tudósítások szerint vannak olyan negyedek, ahol a rendőrség helyett a bűnbandák tagjai uralják az utcákat, például éjszakai kijárási tilalmat rendelnek el.

Október elején adott interjút egy nő a svéd sajtónak. Arról mesélt, hogy molesztálták a stockholmi metrón. Elmondta: egy férfi a társaitól elszakadva szorosan mellé ült le, majd fogdosni kezdte. Amikor a nő szólt, hogy menjen arrébb, a férfi először trágár szavakkal szidta, majd megütötte, közben pedig nevetett.

A nő elmondása szerint később a férfihoz három társa is csatlakozott, így egy afrikai és három arab származású fiatallal került szembe, akik elállták az útját, és ütlegelni kezdték.

A nő hiába sikoltozott, senki sem segített neki, pedig a metrón rajtuk kívül többen is utaztak.

A támadásban a nő súlyosan megsérült. Fotókat készített az egyik támadójáról, miután sikerült elmenekülnie. Stockholmból és Svédország többi részéből folyamatosan érkeznek azok a hírek, amelyek a külföldiek által elkövetett bűncselekményekről szólnak, és arról, hogy bandák tartják rettegésben a helyieket.

A svéd TV4 beszámolója szerint Stockholm Tensta nevű városrészében augusztus végén tűnt fel a hatóságoknak, hogy esténként alig vannak emberek az utcákon. Kiderült, hogy a bevándorlókból álló bűnözői csoportok – a lakosságot megfenyegetve – kijárási tilalmat vezettek be. Este hat után senkinek nem volt tanácsos kilépni az utcára.

A területen négy gyilkosság és nyolc gyilkossági kísérlet történt ebben az időszakban. A svéd belügyminiszter, Mikael Damberg később azt nyilatkozta, nem is hallott az egészről.

Svédország más nagyvárosaiban sem jobb a helyzet. Göteborg egyes negyedeiben a hírek szerint a rendőrség helyett az illegális bevándorlókból álló Ali Khan nevű csoport uralja az utcákat. Az ott élők rettegnek, és

már a rendőrség szerint is elfogadhatatlan a helyzet

– mondta nemrég a közmédia tudósítója is.

Svédországba az elmúlt években több százezer bevándorló érkezett a Közel-Keletről, Közép-Ázsiából és Afrikából. Bár azóta drámaian megnőtt az erőszakos bűncselekmények száma, a sajtó és a politika is a legtöbb esetben igyekszik jelentéktelennek feltüntetni az ügyeket.

A skandináv ország néhány éve még hatalmas reményeket fűzött a migráció jótékony hatásához az elöregedő társadalomban. Első európai államként Svédország már 2013-ban megkezdte a Szíriából érkezett menedékkérők befogadását, de a tömeges beáramlás következményei mostanra egyre több embert kijózanítanak.

M1

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Nem fogja elhinni hogyan reagáltak az első Romániába érkező menekültek

info

Mi okozhatta a helikopter lezuhanását ?

info

A keresztények ne váljanak meggyilkolandó célponttá!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------