Hirmagazin.eu
Főoldal » Bukott emberként 40 millióval távozhat Brüsszelből: mi lesz most Szájerrel?
Életmód hírek

Bukott emberként 40 millióval távozhat Brüsszelből: mi lesz most Szájerrel?

Egy hét alatt vesztett el szinte mindent Szájer József: az állását, a párttagságát, a különböző titulusait, és persze, a politikusi hitelességén és az emberi méltóságán is csorba esett.

Minden tisztségét és posztját bukta Szájer, de milliókat kap még így is /  MTI- Koszticsák Szilárd

Minden tisztségét és posztját bukta Szájer, de milliókat kap még így is / MTI- Koszticsák Szilárd

Legelőször, múlt vasárnap európai parlamenti képviselői tisztségéről mondott le, bár akkor még kevesen értették, hogy miért.

16 éves európai karrier ért ezzel véget, hiszen Szájer Magyarország EU-csatlakozásának kezdetétől, 2004-től tagja volt a brüsszeli parlamentnek.

Kedden derült ki lemondásának igazi oka, miszerint a koronavírus elleni korlátozásokat megsértve péntek este orgián vett részt egy brüsszeli lakásban, majd az ablakon át, az ereszcsatornán leereszkedve próbált kereket oldani a kiérkező rendőrök elől, akik aztán drogot is találtak a táskájában.

Másnap estére Szájer kilépett a Fideszből, melynek alapító tagja volt, lemondott soproni díszpolgári címéről, majd mára a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumi posztjáról is távozott.

Mindez nem jelenti azt, hogy Szájer Józsefnek anyagi értelemben szűkölködnie kellene. Brüsszeli fizetése még a kinti adózás után is havi 2,5 millió forintra rúgott, ráadásul ezt egy darabig még lemondása ellenére sem kell nélkülöznie. Az EP rendelkezései szerint ugyanis minden távozó képviselő jogosult úgynevezett „mandátum végével járó juttatásra”. Ez minden, a parlamentben töltött év után plusz egy havi fizetéssel jár, ami Szájer esetében nem kevesebb, mint 40 millió forint.

– A juttatás minden képviselőnek jár, függetlenül attól, milyen okból ért véget a képviselői megbízatás  közölte Sanne De Ryck, az EP sajtóreferense. Elárulta azt is, hogy a képviselők nem kapják meg automatikusan, hanem be kell jelenteniük rá az igényüket legkésőbb a mandátum lejárta után 3 hónappal.

– Ha az igényüket jelzik, a juttatást külön elbírálás nélkül megkapják – mondta a sajtóreferens.

Hogy Szájer ezután mihez kezd, kérdés: politikai pályája nyilvánvalóan véget ért. Óriási tapasztalatával és felkészültségével valószínűleg szívesen fogadnák az egyetemi katedrán nyugaton vagy a tengerentúlon, ahol a hasonló botlás nem számít végzetes hibának

Halálos fenyegetések

Azonnali hatállyal visszavonul a nyilvánosságtól David Manzheley, az elhíresült brüsszeli orgiák szervezője – áll a fiatalember Blikknek elküldött közleményében. Elmondása szerint halálos fenyegetéseket kapott, nem érzi biztonságban magát, és erre a lépésre ösztökélték azok a politikusok is, akiket – állítása szerint – korábban vendégül látott a bulijaikon. – Mindannyian családos emberek, és mélyen rejtegetik nemi identitásukat, ezt tiszteletben kell tartanom – írta.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Csak akkor terjeszkedhet az e-roller hálózat, ha eldöntik milyen járműnek számít

Géza

Ha életed folyamán el akarod kerülni a súlyos hibákat rossz döntéseket, érdemes erre emlékezni!

Edit

Sétáljon a lábaiért!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!