Image default
Belföldi hírek

Bukhatják fizetésüket a randalírozó képviselők

Csütörtök délelőtti ülésén tárgyalja a házbizottság azon ellenzéki képviselők büntetését, akik tavaly decemberben, a túlóratörvény elfogadásának napján botrányt okoztak az Országgyűlés plenáris ülésén.

Ismert, az ellenzék szirénázással, fütyüléssel, az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselői a házelnöki pulpitushoz vezető lépcső lezárásával akadályozták meg az ülés megnyitását és a munka törvénykönyve módosítását. Eközben a jobbikosok egy molinót feszítettek ki, rajta egy keresztben áthúzott családok éve felirattal, egy másikat pedig rabszolgák éve 2018 kiírással, míg az LMP-sek papírokat szórtak a karzatról.

Kövér László házelnök végül a saját helyéről nyitotta meg az ülést, amelynek levezetésével Latorcai Jánost bízta meg. A házbizottság holnapi ülésén Kövér László azon előterjesztését tárgyalják, amely szerint a rendbontó képviselőket tiszteletdíjuk csökkentésével büntetnék.

A Hvg.hu szerint hét DK-s, tizenkét MSZP-s, egy jobbikos képviselő mellett négy párbeszédes, valamint öt független képviselő az ülésén fizikai erőszakot alkalmazott, így ők egyhavi díjuktól eshetnek el. Emellett három jobbikos és hét LMP-s képviselő a Ház tekintélyét, rendjét súlyosan megsértette, ezért egyharmad havi fizetésükről lemondhatnak.

Az ellenzék közben vasárnapra újabb tüntetést szervez a budai Várba, majd az Állami Számvevőszék épülete elé. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke lapunkkal közölte: pártjuk nem vesz részt a Gyurcsány Ferenc vezette, bevándorláspárti, egyesült balliberális tömb által szervezett tüntetésen.

Forrás: magyarnemzet.hu

Hasonló hírek

A parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményeznék

Edit

Az Iszlám Állam irányította a Magyarországon átutazó terroristákat

Edit

Akár te is adhatsz új nevet az olaszrizlingnek

info