Hirmagazin.eu
Főoldal » Bukás lesz belőle? Macron népszerűsége 64-ről 34 százalékra zuhant!
Külföld

Bukás lesz belőle? Macron népszerűsége 64-ről 34 százalékra zuhant!

Alighanem lesz ez még ennyi sem. A francia miniszterelnök ugyanis ezen a héten elkezdte sértegetni a saját népét.

Amikor a Salvini-Orbán találkozón az olasz belügyminiszter odaszúrt Macron francia elnöknek azzal, hogy “rendkívül népszerűtlen”, pontosan tudta, hogy mit beszél. Két nappal korábban ugyanis megjelent egy friss IFOP felmérés, amely szerint Macron népszerűsége soha nem volt ennyire alacsony a megválasztása óta. Egy év alatt 64-ről 34 százalékra zuhant!

Ami persze még önmagában kevés Macron bukásához. Főként, hogy pártja, a Köztársaság Lendületben (LREM) az 577-ből 312 hellyel rendelkezik a francia nemzetgyűlésben és augusztus elsején simán megúszták a bizalmatlansági indítványt, amelyet jobboldali ellenzéki képviselők kezdeményeztek ellenük.

Ettől feltehetően annyira megnyugodott a francia miniszterelnök, hogy – szintén ezen a héten – a dániai látogatásán kijelentette, hogy nem létezik már sem igazi francia, sem igazi dán, csak igazi “európaiak.”

Ez a szürreális beszéd alighanem már a jövő évi EP választásoknak ágyazott meg, amelyben Macron szempontjából majd a ”progresszívek, az igazi európaiak” csapnak össze a populistákkal.

“Elemzők szerint Macron tudatosan sértegeti a francia nemzetet. Sokkal könnyebb ugyanis irányítani egy olyan országot, amelyikben nincs nemzeti öntudat, mint egy múltjára, kultúrájára, identitására büszke nemzetet”– írta az Origo.

Ez azonban – egyik évről a másikra – biztosan nem fog neki menni. Főként, hogy Koppenhágában II. Margit dán királynő fogadásán a sértegetést még azzal is tetézte, hogy a francia népet “minden változást elutasító galloknak” nevezte. A gall kakas országában, a gall nyelvet beszélő kelta törzsektől napjainkig, ahol a mindenki által ismert Asterix rajzfilm és ezernyi más dolog is a gallokról szól, ez máris igen nagy vihart kavart és tiltakozásként megjelentek az első “én gall vagyok” feliratú pólók is.

Kíváncsian várjuk a következő közvélemény-kutatást.

(A cikk az Actu17 írása alapján készült.)

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Merkel: havonta 3 ezer iraki tér vissza hazájába

Edit

Hiába próbálkozott, levegőnek nézték a világ vezetői Ivanka Trumpot – videó

Géza

Francia vadászbombázókkal erősít Egyiptom

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------