Főoldal » BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL: Farkas Gábor zongorakoncertje, ma 18.00 órakor (Olvasd el és nézd meg a szebbnél – szebb zongoraműveket!)
Művészet

BUDAPESTI TAVASZI FESZTIVÁL: Farkas Gábor zongorakoncertje, ma 18.00 órakor (Olvasd el és nézd meg a szebbnél – szebb zongoraműveket!)

Zenei naplójegyzetnek indult, különböző művészeti ágak reflexiójaként folytatódott, majd filozofikus-spirituális kompozíciókkal fejeződött be az a hosszú évtizedek alatt formálódó zongorasorozat, melynek három füzetét Liszt Zarándokévek cím alatt jelentette meg. E művek révén betekintést nyerhetünk egy zeneszerző és egy egész korszak gondolkodásának dinamikus változásába.

Farkas Gábor zongorakoncertje

„Meglepő rokonságot fedezünk fel a Zarándokévek egyes számaiban és az új francia zeneművészet két legkimagaslóbb alakjának, Debussynek és Ravelnek némely művében. Meggyőződésem, hogy Lisztnek »A Villa d’Este szökőkútjai« és ezzel rokon művei nélkül alig képzelhetők el az említett két francia zeneszerzőnek hasonló hangulatot kifejező művei” – írta Bartók Béla.

A közelmúltban Schumann- és Liszt-albumokkal jelentkező nagyszerű zongoraművész, Farkas Gábor játékát a nemzetközi zenei szaksajtó kitörő lelkesedéssel fogadta. „Bársonyos hangzással és széles dinamikával ragadja meg Liszt zenéjének belső lényegét”, és szinte „magát Lisztet halljuk, ahogy végigvezet minket a darabokon”. Kívánhatunk-e hát avatottabb kalauzt a Liszt-zarándoklathoz?

A program kezdődik – 2018. április 6-án, 18.00 órakor

Liszt:

Zarándokévek I.
SZÜNET
Liszt:
Zarándokévek II.
SZÜNET
Liszt:
Zarándokévek III.
Közreműködik: Farkas Gábor (zongora)

Rendező: Budapesti Tavaszi Fesztivál, Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyár: 2 000, 3 200, 4 500, 5 900 Ft

Jegyek válthatóak az előadás előtt is!

Forrás: zeneakademia.hu

Hasonló hírek

Megvette az állam Munkácsy Krisztus Pilátus előtt című képét

info

Ilyen verseny még nem volt Magyarországon

Géza

Külföldre csempészett kétezer éves aranytárgyak kerültek vissza Kínába

info