Hirmagazin.eu
Főoldal » Budapesti helyszínek lehetnek az Iszlám Állam célpontjai?
Belföldi hírek

Budapesti helyszínek lehetnek az Iszlám Állam célpontjai?

Meg­erő­sí­tik a vé­del­met az EB idő­szaka alatt Fran­cia­or­szág­ban, hosszas el­len­őr­zés után lehet majd csak a sta­di­o­nokba be­jutni. De mi a hely­zet azok­kal a hely­szí­nek­kel, ahol ki­ve­tí­tőn néz­he­tik a mér­kő­zé­se­ket a szur­ko­lók?

Magyarországon jelenleg kettes fokozatú terrorfenyegetettségi szint van érvényben, a készültséget addig nem csökkentik, amíg a brüsszeli merényletek minden szálát nem tisztázzák. Így azt is, hogy az elkövetők Magyarországon keresztül érkeztek-e az unió területére. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója korábban közölte: jelenleg nincs olyan információ, amely szerint Magyarországon támadás várható,

de a terror elleni akciótervre szükség van,

mert az abban foglalt intézkedések garantálják a védelmet.

Budapesti helyszínek lehetnek az Iszlám Állam célpontjai?
A Terrorelhárítási Központ védi Budapest főbb csomópontjait (Fotó: Markovics Gábor) (Fotó: Markovics Gábor)

Bakondi György ismertette, hogy a 2-es, azaz a most is érvényben lévő magas fokozatot akkor kell elrendelni, ha az ellenőrzött vagy részben ellenőrzött információk Magyarország konkrét veszélyeztetettségére utalnak vagy Magyarországot fenyegető terrorcselekmény közvetlen bekövetkezésére utaló, konkrét információk állnak rendelkezésre.

A Ripost már korábban beszámolt arról, hogy a pár hete elfogott Mohamed Abrini a kihallgatásán elárulta:

az Iszlám Állam le akar csapni a nyáron megrendezendő foci Európa-bajnokságon, Franciaországban.

Bár a francia hatóságok azt ígérik, hogy maximális biztonsági intézkedések mellett rendezik meg az EB-t, a rendőrök és a biztonsági szakértők ennek ellenére a legrosszabbtól tartanak, mondván, az esemény ideális célpont az Iszlám Állam számára.

Budapesti helyszínek lehetnek az Iszlám Állam célpontjai 1
Budapesti helyszínek lehetnek az Iszlám Állam célpontjai?

Veszélyesek lehetnek a szabadtéri helyszínek

Magyarország június 22-én játszik csoportmérkőzést Portugáliával, a két országot pedig egy videóban említette korábban az Iszlám Állam, mint következő célpontokat. A lyoni stadion őrzésére és egy esetleges merénylet elhárítására már felkészültek a francia hatóságok, ám Budapesten rengeteg olyan szabadtéri helyszín lesz, ahol óriáskivetítőn követhetik a mérkőzést a szurkolók.

A Szabadság téren, az Akvárium Klubnál és számos sörözőnél lesz lehetősége a hazai és külföldi drukkereknek követni a focimeccset, viszont ezeket a helyszíneket csak nehezen tudják biztosítani a hatóságok, ám mégsem lehetetlen kiszúrni a gyanús dolgokat.

Állandó porta- és biztonsági szolgálat figyeli az embereket és a hátrahagyott csomagokat is, nem egyszer volt példa arra, hogy egy helyet kiürítettek

– árulta el a Ripost-nak egy neve elhallgatását kérő alkalmazott, aki a külföldiek által is kedvelt Gozsdu udvarban dolgozik.

Hasonló biztonsággal felügyelik az őrök a Széchenyi Fürdőben minden pénteken tartott Szecska Party-t is, bár egy korábban ott dolgozó szerint könnyű szerrel lehet bombát bevinni az épületbe.

Kizárólag külföldiek járnak a buliba, a terrorveszély óta pedig még jobban figyelnek az őrök. De nem állítom, hogy egy tusfürdős palackban ne lehetne becsempészni valamilyen folyékony robbanószert

– mondta a Ripost-nak a volt biztonsági őr, aki szerint lehetetlen minden egyes ember csomagjának tartalmát ellenőrizni.

Folyamatos váltásban és körforgásban dolgoznak a biztonságiak, szerencsére eddig nem történt semmilyen atrocitás a Szecska bulikon

– nyilatkozta a volt szekus, aki nem tartja valószínűnek, hogy Budapesten robbantana az Iszlám Állam, de mint mondta: mindig jobb félni, mint megijedni.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Kilenc új koronavírus-halott Magyarországon

Mazsi

Orbán Viktor: a támadás ellenünk is irányult

Edit

Tartalékosok a határon?

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------