Hirmagazin.eu
Főoldal » Budakalász – Lupa Beach-i tragédia: A parton hét vízi-mentő teljesített szolgálatot, egy 20 éves egyetemista fiú mégis a tóba fulladt..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Budakalász – Lupa Beach-i tragédia: A parton hét vízi-mentő teljesített szolgálatot, egy 20 éves egyetemista fiú mégis a tóba fulladt..

Budakalász – Nem csitulnak az indulatok a Lupa Beachen történt rejtélyes hétvégi tragédia kapcsán, ahol a parton hét vízi-mentő teljesített szolgálatot, egy 20 éves egyetemista fiú mégis a tóba fulladt.

A Blikk információja szerint a stég alig karnyújtásnyira volt, a vízi-mentők is elérhető közelségben posztoltak.

– Ez az ötödik évadunk, és büszkék voltunk rá, hogy mennyire biztonságos a strandunk, pedig évente 200 ezer vendég is megfordul nálunk – nyilatkozta a Blikknek Gerendai Károly, a Lupa Beachet üzemeltető cég tulajdonosa.

– Úgy tudom, többen is végignézték, amint a szerencsétlenül járt fiatalember elsüllyedt a vízben. Rejtély, miért nem riasztották rögtön a vízi-mentőket, pedig két irányban is van belőlük egy-egy a parton.

– A balesettől 200 méterre volt a legközelebbi vízi-mentőnk. Miután a Lupa Beach menedzsere rádión riasztotta őket, fél perc alatt hárman is a helyszínre értek – mondta lapunknak Seller András (55), a vízi-mentő személyzetet biztosító cég vezetője, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat elnöke. – Végtelen szomorúsággal tölt el bennünket ez a baleset, ha a fürdőzők azonnal szólnak, több esélyünk lett volna segíteni.

Wágner László (19) még diák, de nyaranta vízi-mentőként szolgál a Lupa Beachen. Ő segített a mentőknek az újraélesztésben, megrendülten mesélt az esetről.

– Este fél nyolc lehetett, amikor a fiatalember a parttól pár méterre bajba került. Amikor felbukkant, levegőért kapkodott, a kezével csapkodott, majd némán elmerült – mesélte László. – Két lány ezt végignézte a parton, ők két másik vendégnek szóltak, tíz percig együtt keresték a férfit, majd segítséget kértek a strand személyzetétől. Ahol elmerült, ott 4 méter mély a víz, a kollégám hozta fel és húzta ki őt a partra. Összesen tizenöt percig lehetett a víz alatt, egész nap csak egy zacskó chipset evett, talán ezért nem volt ereje tovább küzdeni. Én a mentőknek segítettem az újraélesztésben, de sajnos már nem lehetett megmenteni az életét.

– Az esetben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, közigazgatási hatósági eljárásban vizsgáljuk az eset körülményeit – nyilatkozta Szabóné Betki Bianka százados, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Úszás közben kapott infarktust

Tavalyelőtt augusztusban egy szívbeteg angol férfi a szeles, rossz időben megpróbálta átúszni a Lupa Beach strandját, de úszás közben infarktust kapott. Wágner László kapta a riasztást, öt méterre megközelítette a fuldoklót, aki elmerült. László ötször merült le érte, de nem találta meg. Végül a búvárok a meder alján, kilenc méter mélyről hozták fel a férfit, már nem lehetett őt megmenteni.

blikk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A mocskos féreg, de legyünk hivatalosak, az unokázós csaló, nem sokáig élvezhette a pénzt, rendőreink elfogták – videó

Géza

Támadnak az afgánok, de rendőreink tisztességgel helyt állnak! Oszd meg!

Géza

Szentpéterszegi mészáros: letartóztatta a járásbíróság! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------