Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Brutális tb-szigorítás érkezik: elbukhatjuk az ingyenes orvosi ellátást

Meglepően szigorú törvénytervezet került a parlament elé. A tervek szerint megreformálnák a társadalombiztosítási ellátást, a szigorítás pedig főként azokat érintené, akik saját maguk után fizetik a havi 7500 forintos járulékot.

Azok a főállású feleségek, már végzett, de még munkába nem álló diákok, fizetés nélküli szabadságon lévők, illetve azok, akik éppen két munkahely között vannak, már három havi tb-tartozás (22500 forint) után elveszíthetik jogosultságukat az ingyenes orvosi ellátásra és az államilag támogatott gyógyszerekre, mivel érvénytelenítenék a taj-számukat – írja a Népszava.

Eddig akik nem fizették a járulékot 45 napig, miután rendezték elmaradásaikat, ugyanúgy igénybe vehették az ingyenes szolgáltatás, ám ezentúl nem piros, hanem barna lámpát kapnának az adósok, ami azt jelenti, hogy csak készpénzfizetésért kaphatnának orvosi ellátást, illetve a gyógyszertárakban is drágábban vásárolhatják a gyógyszereket.

A törvénymódosítás a külföldön dolgozókat is érintené, ugyanis a szabályok szerint egy embernek csak abban az országban lehet társadalombiztosítása, ahol munkát vállalt. Ez alapján, akik külföldön vállalnak munkát, azoknak ki kell jelentkezniük a hazai egészségbiztosítási rendszerből, de ezt az ingázások miatt sokan nem teszik meg. Jövő júliustól viszont bekeményítenének: akiről kiderül, hogy több országban is fenntartotta a biztosítási jogviszonyát, annak a Magyarországon igénybe vett orvosi ellátás költségeit visszamenőleg meg kell majd térítenie.

A tervezett módosításokkal kapcsolatban sok kérdés tisztázatlan: például, hogy miként és mennyi idő alatt állítható vissza a térítésmentes ellátásra való jogosultság, vagy hogy a gyógyszertámogatás megszűnésével mi lesz az életmentő terápiákra szoruló cukorbetegekkel vagy a daganatos betegekkel.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: Pexels

Hasonló hírek

Felfüggesztené a felsőoktatási törvény módosítását az amerikai külügy

Mazsi

Fidesz: “A Gyurcsány Show szereplői közül hárman maradtak a színpadon: Gyurcsány felesége, Gyurcsány balfék haverja, és egy statiszta…” – videó

Géza

Magyarország 2015-ben 391 ezer illegális bevándorlónak biztosított szállást és ellátást

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------