Hirmagazin.eu
Főoldal » Brutális támadás Budapesten: saját életét kockáztatva szállt szembe a harci kutyákkal egy 64 éves nő! Oszd meg!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Brutális támadás Budapesten: saját életét kockáztatva szállt szembe a harci kutyákkal egy 64 éves nő! Oszd meg!

Budapest — Saját életét is kockára téve mentette meg lánya kutyáit a X. kerületben egy 64 éves budapesti asszony, miután két harci kutya támadt rájuk az utcán.

A nagytestű, stafforshireterrier-szerű ebek áldozatául eső egyik yorkit a gazdája, Brigitta (30) vérben úszva találta meg. Mint kiderült, a négylábúnak kis híján letépték a fejét támadói.

A 11 éves és 6 éves yorkikkal épp a szokásos esti sétájukra indult Brigi anyukája, Edit, amikor a két vérmes állat rájuk rontott.

Blikk

– Miután az egyik vadállat elragadta Zsófit, az egyik kedvencünket, belenyúltam a támadó kutya szájába. Még most is érzem a harapását – mondta Edit, akinek a lánya, Brigi a nagy kiabálásra lett figyelmes.

 A kisebbik kutyusom még el tudott menekülni, de a másik lekuporodott az ijedtségtől. Ekkor kapta be az egyik állat a fejét, majd marcangolni kezdte –mesélte.

– Sokkoló volt a látvány: a yorkimról a fülétől a lapockájáig lenyúzták a bőrt. Anyukám elkérte az érintett gazdák telefonszámát, amiről utólag kiderült, hogy nem él – mesélte megrendülten a gazdi, aki – mint mondta – rettegett attól, hogy az édesanyja torkának is nekiesnek a kutyák. Brigi az ügyben feljelentést is tett.

Korom Gábor kutyaoktató, a Tükör-módszer megalkotója szerint a kutyatámadások jelentős része elkerülhető lenne, ha a gazda megtanulná kontrollálni a kutyáját.

– Aki csak pórázzal tudja megfékezni saját kutyáját, kérjen segítséget. Egy erőszakosabb kutya hajlamos úgy értelmezni a feszes pórázt, hogy a gazdája harcba küldi – mondta a szakember.

– Soha nem szabad beállni egy támadás tűzvonalába, a gazdák ugyanis ilyenkor szoktak megsérülni. Ha már egymásnak esett a két kutya, nem az a feladat, hogy szétszedjük őket egy hirtelen mozdulattal. Inkább a hátsó combjuknál tudjuk őket kihúzni a tűzvonalból – szögezte le a szakember.

Blikk

Kerítés mögül jött a fenevad

Brutális kutyatámadás áldozatává vált októberben Csemer Boglárka, művésznevén Boggie. Az énekesnő Palkó nevű négylábújával sétált épp, amikor egy nagyobb testű kutya a nem megfelelő kerítés miatt kiszökött: az állat pillanatok alatt elkapta Palkót, akit Boggie próbált védeni, hiába. Az eset során az énekesnő is megsérült, kedvencét pedig örökre elragadta a támadó kutya.

Korábban Vas megyében támadt neki egy kutya egy kétéves kisfiúnak.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Újabb halálos közlekedési baleset! Egy kisgyermek vesztette életét! Oszd meg!

Géza

Elképesztő, mit nyilatkozott a gíroszos afgán erőszakoló magyar áldozata

Géza

Halálos gázolás Pest megyében

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------