Hirmagazin.eu
Főoldal » Brüsszelt nem érdekli a síszezon..
Külföld

Brüsszelt nem érdekli a síszezon..

Megosztottak az érintett tagállamok abban a kérdésben, hogy kinyissanak-e a sípályák az ünnepekre vagy sem.

Az európai sícentrumok többsége Olaszországban, Ausztriában, Szlovéniában, Franciaországban és Németországban jelenleg zárva van. Olaszországban így is maradnak, mert a nyitás a koronavírus harmadik hullámának veszélyét hozná.

Németország azt javasolja, hogy a jövő év elejéig tartsanak zárva, ezzel szemben az osztrákok máris nyitnának, ellenkező esetben uniós kompenzációt kérnek, ugyanis a karácsonyi szezon kiesése, 2,4 milliárd eurós veszteséget eredményezne.

Az olasz miniszterelnök mielőbbi egységes uniós szabályozást sürget, de Brüsszel ezt elutasította

– hangzott el a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.

Giuseppe Conte miniszterelnök azt javasolta, hogy a tagállamok közös intézkedéseket alkalmazzanak a karácsony előtti hetekben és az ünnepek alatt, többek között ami a téli turizmust illeti

– mondta el Sárközi Júlia, a közmédia tudósítója Rómából.

Olaszország nem akarja megnyitni a sípályákat, mert a járványgörbe újbóli megugrásától tart.

Az ország jelentős bevételektől esik el, ha a svájci és a francia Alpokban annak ellenére is megnyitják a pályákat, hogy azok az olasz oldalon zárva maradnak.

Conte európai szolidaritást kért a síturizmus területén is: vagy mindannyian zárunk vagy mindannyian nyitunk-elv szerint. Brüsszel szerint a síelés nem tartozik a közös ügyek közé legfeljebb kétoldali egyezségeket lehet kötni.

A római kormány komoly korlátozásokat vezetett be, melyek segítettek kissé laposítani a járványgörbén, így talán sikerül az ünnepek előtt enyhíteni. A kormányfő figyelmeztette az olaszokat, hogy nem akarja újra azt látni, mint nyáron, hogy ellepik a diszkókat és a tengerpartokat a távolságtartás teljes figyelmen kívül hagyásával.

A déli ország egyébként sincs könnyű gazdasági helyzetben.

Olaszország még nem állította össze a gazdasági ütemtervet, hogy mire használná az uniótól kapott támogatásokat a járvány utáni újrainduláshoz. Karácsony közeledtével és a koronavírus-járvány második hullámának közepén Olaszország szembesült a szegénységgel:

egyes becslések szerint mintegy ötszázezerrel többen állnak sorba a szegénykonyhákon, várnak az élelmiszercsomagokra, támogatásokra a gazdagnak számító Milánóban éppúgy, mint Nápoly városában.

hirado, kossuthradio

Hasonló hírek

Osztrák hadgyakorlat kezdődött a szlovén határ közelében

Géza

„Ő egy szörny” – civilek szerint Soros miatt feszült a macedón helyzet

Edit

Egy lépéssel közelebb kerültünk a génmódosított „dizájnerbabákhoz”

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!