Hirmagazin.eu
Főoldal » Brüsszel szankciókkal hárítaná át a felelősség Varsóra
Külföld

Brüsszel szankciókkal hárítaná át a felelősség Varsóra

Az Európai Unió nem sújthatja szankciókkal Lengyelországot a bevándorlás miatt, jelentette ki egy vasárnap megjelenő lapinterjúban Beata Szydlo lengyel miniszterelnök.

A politikus úgy fogalmazott: Varsót nem lehet zsarolással rávenni, hogy változtasson álláspontján. Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást helyezett kilátásba Magyarországgal és Lengyelországgal szemben, ha továbbra sem hajlandóak rész vállalni a menedékkérők elosztásában.

Beata Szydlo azt mondta: a fenyegetés célja az, hogy áthárítsák Lengyelországra a rossz uniós döntések miatti felelősséget. A politikus szerint a bevándorlók korlátozás nélküli befogadása helyett Európának hatékony migrációs politikára van szüksége.

Egyre többen támogatják a lengyel kormányt

Növelte támogatottságát a jelenlegi kormány Lengyelországban, derül ki egy május elején végzett felmérésből. A megkérdezettek több, mint fele úgy véli, a konzervatív kabinet jól végzi a munkáját, és mindössze 38 százalék mondta azt, hogy változtatni kellene.

Brüsszel szankciókkal hárítaná át a felelősség Varsóra
Beata Szydlo miniszterelnök tevékenységével a válaszadók 47 százaléka elégedett. A politikus népszerűsége magasabb, mint másfél évvel ezelőtt, amikor hivatalba lépett.

Növekedne a lengyel minimálbér

Öt százalékkal emelné a minimálbért a varsói kormány 2018 elejétől. Ez valamivel több, mint 150 ezer forintnak megfelelő összeget jelentene havonta. Egy év alatt ez már a második ilyen intézkedés Lengyelországban, ahol idén januárban 8,1 százalékkal nőtt a kötelező minimálbér.

Villamosok mint szemétszállítók?

Új szemétszállítási projekten dolgozik Prága városa. A terv szerint nem kukásautók járnák az utcákat kora reggel, hatalmas dugókat okozva a reggeli csúcsban, hanem éjszaka villamosokkal vinnék el a szemetet közvetlenül az égetőbe. Az elképzelés szerint a mostani személyszállító villamosokat alakítanák át tehervillamosokká, amelyek sok száz tonna szemetet tudnának egy éjszaka alatt elvinni.

Új cseh szuper-antibiotikum

Vadonatúj, minden korábbinál hatékonyabb antibiotikumot sikerült kifejleszteni a Cseh Tudományos Akadémia Mikrobiológiai Intézetében.

A Celin nevű vegyület nagy sikerrel veszi fel a harcot a sztafilokókusz és sztreptotókusz fertőzésekkel és a maláriával is. A felfedezésről címoldalán a Chemical Science tudományos lap. Ilyen sikert még egyetlen cseh kutató sem ért el.

Hölgy az éjszakában

Leonardo da Vinci egyik leghíresebb alkotását is megtekinthetik az érdeklődők Krakkóban, a Múzeumok Éjszakáján.

A “Hölgy Hermelinnel” a lengyel közgyűjtemények egyik féltve őrzött darabja a Nemzeti Múzeumban van, amely szombat este 6-tól vasárnap hajnali egy óráig ingyen látogatható. Krakkóban közel 50 intézmény csatlakozott a Múzeumok Éjszakájához, amit 2004 óta minden évben megrendeznek a legnagyobb lengyel városokban.

M1Brüsszel szankciókkal hárítaná át a felelősség Varsóra

Hasonló hírek

Úzvölgyi katonatemető – Szijjártó Péter telefonon beszélt a román külügyminiszterrel

Géza

Lövöldözés Bajorországban, ketten meghaltak

info

Moszkva: tájékoztatást kapott az EJEB az elfogott ukrán tengerészekről

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------