Főoldal » Brüsszel minél több tagállami hatáskört el akar venni – mondta Dömötör Csaba
Belföldi hírek

Brüsszel minél több tagállami hatáskört el akar venni – mondta Dömötör Csaba

forrás: MTI

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Brüsszel az uniós állampolgárok felhatalmazása nélkül minél több tagállami hatáskört akar elvenni az uniós országoktól, de a magyar kormány küzdeni fog ez ellen – olvasható a Magyar Idők keddi számában.

Az államtitkár a lapnak hangsúlyozta: egyre jobban tapintható az unióban az a szándék, hogy az adózást nemzetek feletti szintre kellene emelni. Emellett Brüsszel az árampiacon kivenné az ármeghatározás jogát az országok kezéből, és a piaci szereplőkre bízná azt.

Brüsszel minél több tagállami hatáskört el akar venni - mondta Dömötör Csaba
Dömötör Csaba  MTI Fotó: Kovács Attila

A bevándorlás kezelésével kapcsolatban kiemelte: Magyarország jogszabály-módosításokkal akarja elérni, hogy a migránsoknak a jogerős menedékkérelmük elbírálásáig a tranzitzónában kelljen várakozniuk.

Dömötör Csaba a lapnak beszélt arról is, hogy a frakció benyújt egy olyan előterjesztést, amelyben tudomása szerint az szerepel, hogy egy bizonyos összeg felett a politikai aktivista csoportoknak nyilatkozniuk kell majd a külföldről érkező támogatások céljáról, összegéről. Hozzátette, hogy más országok is küzdenek a külföldi befolyásszerzési kísérletek ellen. Emlékeztetett az Egyesült Államokban 1938 óta hatályban lévő FARA-törvényre, amely alapján a külföldi ügynököknek (aktivistáknak) regisztrálniuk kell az igazságügyi minisztériumnál, és félévenként be kell számolniuk a munkájukról. Ezt a gyakorlatot is érdemes megvizsgálniuk a képviselőknek, amikor a szabályozás végső formájáról döntenek – fűzte hozzá.

 

Hasonló hírek

Tüntettek a Városligetben, 12 embert előállítottak

Edit

Zsidózó arab migráns a Soros-egyetem alkalmazottja

Géza

Robbantással fenyegették meg Karácsony Gergely hivatalát – Elkapták a férfit, ezt mondta

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------