Főoldal » Brünnben megnyílt az idegenforgalmi vásár
Gazdaság

Brünnben megnyílt az idegenforgalmi vásár

Pénteken a nagyközönség előtt is megnyíltak az egyik legrégibb cseh idegenforgalmi rendezvény, a brünni GO a REGIONTOUR turisztikai vásár kapui, melyen Magyarország is képviselteti magát.

Brünnben megnyílt az idegenforgalmi vásár
Az ízléses és feltűnő magyar kiállítási részleg a P pavilonban kapott helyett. Mint azt Szirányi András a Magyar Turizmus Zrt. csehországi képviselője a Világszám munkatársának elmondta, az idén az MT szervezésében 12 magyar kiállító van jelen, több mint 50m2 kiállítási helyen. Képviseltetik magukat többek között a sárvári Park Inn szálloda, a celldömölki fürdő, a Kolping szálloda, Hajdúszoboszló, Mosonmagyarovár, a budapesti Aquaworld Resort munkatársai. Önálló részlege van Debrecen városának, melyet testvárosi kapcsolat füz a morva nagyvároshoz. Tavaly sokkal szerényebb volt a magyar részvétel, csak 4 kiállító volt jelen, igaz a mostaninál valamivel nagyobb kiállítási területet foglaltak el.

A cseh piac nagyon fontosnak számít a magyar idegenforgalom szempontjából – mondta Szirányi András – az utóbbi tíz év során folyamatosan növekszik a Csehországból hozzánk érkező turisták száma.Tavaly a csehek több mint 660 ezer vendégéjszakát töltöttek nálunk, ezzel Csehország a 4-5. helyen szerepel a küldőországok listáján. Különösen az élményfürdők és Balaton iránt nagy az érdeklődés, de már hagyományosan sokan jönnek Budapestre is.

Ez a trend várhatóan az idén is folytatódik, egyre többen töltik szabadságukat a környező országokban a veszélyesnek tartott távoli utazások helyett. A csehek szeretnek hozzánk jönni, a színvonalas szolgáltatások mellett nagyon dicsérik a hagyományosan magas szintű magyar gasztronómiát is.

A GO és REGIONTOUR január 16, vasárnap estig tartja nyitva kapuit. Az immár 26. alkalommal  rendezett seregszemlén 24 ország képviselői vannak jelen. Kár, hogy a kiállítás ideje egybeesik az ugyancsak most zajló bécsi Ferien vásárral, sok nagy kiállító, nemzeti képviselet, utazási iroda az osztrák fővárosban van jelen.

Forrás: vilagszam.hu

Hasonló hírek

Indulnak az árvízvédelmi munkálatok Pünkösdfürdőn

Géza

Az Etele park is megújul az 1-es villamos kelenföldi meghosszabbításával

Géza

“Nem fogunk sámándobokkal gyógyítani!”

info