Hirmagazin.eu
Főoldal » Bréking: Czeglédy Csaba szabadlábon védekezhet, a bíróság megszüntette a háziőrizetét
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Bréking: Czeglédy Csaba szabadlábon védekezhet, a bíróság megszüntette a háziőrizetét

A bíróság megszüntette Czeglédy Csaba bűnügyi felügyeletét, így mostantól kezdve szabadlábon védekezhet.

Mint ismert Czeglédi Csaba ellen adócsalás miatt emelt vádat Csongrád Megyei Főügyészség. A vádirat alapján dr. Czeglédi Csaba – a szombathelyi székhelyű Humán Operátor Zrt. igazgatóságának elnöke és ügyvezetője – 2011-től kezdve olyan bűnszervezetet hozott létre, melynek célja a diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó részvénytársaságok kötelezettségének csökkentése, illetve meg nem fizetése volt.

Az ügyészségi közlemény alapján a Czegédy által irányított bűnszervezet működésének ideje alatt több Magyarországon működő multinacionális vállalat részére közvetített diákmunkaerőt, 2011 és 2017 között.

Az ügyészség szerint Czeglédy a bűnszervezet egy részét közvetlenül, míg más részét közvetítőkön keresztül irányította, az iskolaszövetkezet elnöki tisztségét betöltő strómanoktól át egészen a Humán Operátor Zrt. alkalmazásában álló vezetőkig. A bűnszervezet működtetésében a vádirat szerint 21 személy vett részt, az ügyészség pedig összesen 6,2 milliárd adócsalással vádolta őket.

Czeglédyt 2017 júniusában vették őrizetbe a pénzügyőrök, ezután pedig előzetes letartóztatásba került. Tavaly március 1-jén, miután a független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, mentelmi jogban részesült, így elhagyhatta a börtönt. Ám másfél nap múlva mentelmi jogát felfüggesztették és gazdasági csalás gyanúja miatt ismét őrizetbe vették.

Ezt követően a Szegedi Törvényszék tavaly decemberben megszüntette a letartóztatását és elrendelte bűnügyi felügyeletét. Tartózkodási helyének szombathelyi otthonát jelölték ki.

Czeglédy most a Facebook oldalán tett közzé egy meglepő posztot, melynek alapján úgy tudni, hogy megszüntették vele szemben a kényszerintézkedést, így a továbbiakban szabadlábon védekezhet majd.

Czeglédy posztjában azt írja:

“Csaba szabad. A bíróság a mai napon a kiegyensúlyozott és rendezett családi kapcsolataimra, a kötődésemre, az eljárás során eddig tanúsított magatartásomra figyelemmel megszüntette velem szemben a kényszerintézkedést”

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Tárcsázza a zsarukat, ha felismeri a férfit!

info

Most érkezett a hír: földrengés volt Biatorbágy közelében

Géza

Tragikus: kerékpárost gázoltak halálra Békéscsaba külterületén tegnap este

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!